Voivatko koirat syödä lunta?

Talvella, heti kun ensimmäiset hiutaleet ilmestyvät, koirasi ei ole enää oma itsensä. Hän alkaa juosta ja hypätä kaikkialla, rullaa maassatai jopa niellä suuria lunta suoraan maahan tai yrittää saada hiutaleet kiinni lennon aikana. Mutta onko todella turvallista antaa sen olla?

Lumen nielemisen vaarat koirilla

Saatat ihmetellä, miksi koirasi ei voinut syödä lunta. Loppujen lopuksi vain sade jäätyi, eikö niin? Itse asiassa lumi voi olla todellinen vaara hänelle. Eikä vain siksi, että hän voi antaa hänelle vatsakipu.

Itse asiassa, jos hän nielee liikaa sitä, se voi nopeasti laskea hänen ruumiinlämpöään ja johtaa hypotermiaan. Tässä tapauksessa voit havaita seuraavat oireet: koirasi alkaa täristä, etsii lämmintä paikkaa ja hänen korvansa ovat erityisen kylmät. Sitten sinun on lämmitä se vie hänet sitten eläinlääkäriin pitäen hänet käärittynä erittäin lämpimään peittoon, jos mahdollista (ole varovainen, jos hän on märkä, muista kuivata se hyvin etukäteen!).

koira jack russell lumi
Krediitit: iStock

Mutta vaara ei ole vain lumessa itsessään. Riskinä on, että koirasi nielee lunta myös myrkyllisiä kasveja tai tuotteita tai jopa syötäväksi kelpaamattomia esineitä. Itse asiassa se ei ole harvinaista tiesuolaa käyttää talvella lumen sulattamiseen. Kuitenkin, jos koirasi nielee sen, se voi vakavasti myrkytyä.

Lisäksi, jos et ole puutarhassasi, et tiedä mitä lumen alla piilee. Siellä voi olla terävät esineetkemikaalit, kiellettyjä ruokia tai jopa eläinten ulosteita.

Tuomio: vähän, mutta ei liikaa!

Kuten olet ymmärtänyt, koirasi voi jatkaa lumihiutaleiden pyydystämistä, jos se tekee hänet onnelliseksi. Edellyttäen kuitenkin, että hän ei tee sitä koko päivänä !

Toisaalta jo maahan laskeutuneen lumen suhteen on syytä olla valppaana. Jos joudut tuntemattomaan paikkaan etkä tiedä onko lumi käsitelty tai mitä sen alla on, turvallisinta on olla päästämättä sitä. Mutta jos puutarhassasi on luntaraikas ja puhdas, anna hänen pitää hauskaa muutaman minuutin ajan!

Hyvä tietää Jos koirasi näyttää olevan pakkomielle lumen syömisestä, se voi liittyä tilaan, joka kuivuu, mukaan lukien Cushingin oireyhtymä tai munuaisten vajaatoiminta.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Tärkeimmät silmäsairaudet koirilla

Ranskan 10 suosikkikoirarotua vuonna 2019