Tykkääkö koirasi leikkiä kuolleiden lehtien pinoissa? Ole varovainen !

Alusta alkaen syksy, ja tätä kevääseen asti on toimintaa, jota koirat rakastavat: hyppääminen päätä myöten maahan levittäytyneiden kuolleiden lehtien pinoihin. Joten varmasti tämä tapa on todella söpö, mutta se on myös vaarallinen hiuspalloillemme. Siksi !

1. Piilotetut vaarat

Mitä koirasi voi sinänsä vaarantaa hyppääessään kuolleiden lehtien kasaan metsässä tai puistossa, kerrotko minulle? No, saatat yllättyä… Todellakin, lehtien alla voi piiloutua monia vaaroja.

Se voi olla esim.terävät esineet, kuten tikkuja tai oksia. Hyppäämällä sen päällä iloisesti koirasi voi satuttaa itseään, etenkin silmään. Tai pahimmassa tapauksessa jopa paaluttaa itsensä sinne. Läsnäolo käärmeitä myös lehtien alle piilotetut kohdat on otettava huomioon. Samoin lehdet voivat suojautua myrkyllisiä hämähäkkejä tai jopa punkkeja. Kuten tiedät, punkit voivat välittää Lymen taudin koirallesi.

Siksi, ennen kuin annat koirasi vaeltaa pudonneiden lehtien kasoissa, ota nämä muutamat varotoimet : anna antiparasiittihoito kirppuja ja punkkeja vastaan ​​ja tarkista, etteivät lehdet peitä vaaraa.

2. Säilytettävät eläimet

Koirasi hyppääminen lehtipinoihin tarkistamatta ensin, ettei siellä ole mitään piilossa, ei ole vaarallista vain hänelle, vaan se on vaarallista myös muille eläimille. Itse asiassa se ei ole harvinaista siilit, jyrsijät tai jopa kanit ja heidän vauvansa piiloutuvat lehtikasojen alle.

koiran kuolleet lehdet
Tekijät: Jarrycz / iStock

Tapausten välttämiseksi varmista aina huolellisesti tikulla, ettei lehtien alla ole piilossa eläintä.

3. Infektiot ja allergiat

Jos äskettäin on satanut ja pudonneet lehdet, joilla koirasi leikkii, ovat märkä, ole varovainen. Itse asiassa kosteiden lehtien kasat ovat ihanteellisia paikkoja bakteerit ja home Kasvavat.

Jos nämä mikro-organismit kuitenkin joutuvat kosketuksiin koirasi kanssa, ne voivat laukaista koirassa infektioita ja allergioita. Näin ollen pienimmälläkin oireella, joka viittaa a allerginen reaktio (aivastelu, vuotavat silmät, yskä, kutina), pidä koirasi loitolla.

Hyvä tietää : Joidenkin puiden lehdet voivat olla myrkyllisiä koirille nieltynä. Tämä koskee erityisesti punavaahteranlehtiä sekä kastanjoita ja tiettyjä sieniä.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Koiran ulosteet: milloin olla huolissaan?

5 erilaista huskytyyppistä koirarotua