Top 10 vaarallisinta koirarotua maailmassa

Yksikään koira ei ole ilkeä syntymästä lähtien. Hänen kokemuksensa ja koulutuksensa tekevät hänestä mahdollisesti vaarallisen olennon tai ei. Jos koira on aggressiivinen, niin isännille on välttämätöntä tehdä moraali. Verrattuna, joitain rotuja on vaikeampi kouluttaa kuin toisiaerityisesti niiden geneettisen perinnön vuoksi. Tämä koskee niin kutsuttuja ”hyökkäys-” tai ”vartija- ja puolustus” -koiria.

1. L’American Staffordshiren terrieri, dit « henkilökunta »

Tämä vahva ja voimakas koira voi painaa enemmän kuin 40 kiloa. Tätä rotua on käytetty pitkään taistellamikä tekee henkilökunnasta mahdollisesti erittäin vaarallisen koiran, varsinkin jos sen aggressiivisia vaistoja herätetään (esimerkiksi hyväksikäytön yhteydessä). Tämän hyökkäyskoiran luonne on pehmentynyt vuosien varrella, mutta se on edelleen vaikeampi seurustella kuin sen sukulaiset.

Poika älykkyyttä ja hänen tottelevaisuus tekee hänestä erittäin koulutukselle vastaanottavainen koiran. Hänen rauhallinen temperamenttinsa voi sopia täydellisesti lapsiperheeseen, jos taas kerran palkkaat a kunnioittava suhde tämän kestävän koiran kanssa.

henkilökunnan koira
Tekijät: State Farm/Wikimedia Commons

2. Amerikkalainen pitbullterrieri

Maine Pitbull valmistettiin jo 1800-luvulla, jolloin sen päätehtävänä olikasvot härkää tai karhua areenoilla varten taistelee kuolemaan asti. Vielä nytkin kuva tappaja koira elää kollektiivisessa mielikuvituksessa. Todellisuudessa, vaikka hän olisi muita taipuvaisempia olemaan aggressiivinen huonon koulutuksen vuoksi, hän on koira luonnollisesti iloinen ja dynaaminen.

Pitbullia pidetään yhtenä vaarallisista koirista kielletty monissa maissa, mukaan lukien Ranska. Jos haluat rikkoa lakia ja adoptoida Pitbullin, ota huomioon, että se voi maksaa sinulle 7500 euroa sakkoa ja enintään kuusi kuukautta vankeutta.

pitbull koira
Tekijät: Ildar Sagdejev/Wikipedia

3. Naurava rottweiler

Tämän tyyppinen koira molossoidi on puolustuskoira lja tehokkaampi. Hän omistaa a rohkeutta poikkeuksellinen ja sen purenta on kiistatta voimakas. Jos haluat a huoltaja kotiisi, se on erinomainen tässä roolissa.

Tällä koiralla on myös suuri perheen tunnetta ja tykkään oppia. Kuitenkin hallitseva trendi näistä koirista on hillittävä jäykän, mutta lempeän ja oikeudenmukaisen koulutuksen avulla. Kuten useimmat koirat, jos Rottweiler on julmuuden uhri, hänen aggressiivinen vaistonsa voi nopeasti nousta pintaan, ja tässä tapauksessa on parempi olla lähellä.

Chien rottweiler
Tekijät: George Hodan/Public Domain Pictures

4. Tiibetinmastiffi

Ce jättiläinen koira joka voi painaa jopa 80 kiloa on pitkään käyttänyt tiibetiläisten paimentolaisten paimenkoira ja vahtikoira tiibetiläisissä luostareissa. Nyt kasvatettu seurakoirana, tiibetinmastiffi on luonne rauhoittaa et hellä. Mutta hänen suojaava vaisto palaa nopeasti syytteeseen, kun hän havaitsee vaaran perheelleen.

kuuluvat luokkaan hyökkäävät koirat, mastiffiin sovelletaan Ranskassa vahvistettua lainsäädäntöä. Mutta tämä iso koira, joka pitää vähäisestä liikunnasta, voi olla oikea seuraeläin oikealla koulutuksella.

tiibetin mastiffikoira
Krediitit: iStock

5. Tosa Inu

Tämä vaikuttava koira Japani Sitä käytetään edelleen kotisaarellaan taistelee. Toisaalta yhteenotoissa ei ole niin julmaa luonnetta kuin voisi kuvitella. Todellakin, tiukat säännöt estää dramaattinen loppu.

Tosa Inun pidättyvä ja rauhallinen luonne ei salli sitä pitää todella aggressiivisena koirana, mutta jos hän havaitsee vaaran itselleen tai jollekin perheenjäsenistään, hän on vaarassa muuttua koiraksi. taistelija hors pari.

tosa koira
Luotto: 947051/Pixabay

6. Saksanpaimenkoira

Entinen lauman vahtikoira silloin sotakoira, saksanpaimenkoira on edelleen käytetty pääasiassa työkoira, koska se on nyt poliisikoira tai opaskoira. Hänen erinomainen kykynsä puutarha johtuu hänen uskollisesta ja rohkeasta luonteestaan.

Erittäin kiinni isäntänsä, hänen on vaikea totella muita perheenjäseniä, mutta hänellä on silti todellinen kiintymys erityisesti lapsiin. of epäilyttävä luonne, uuden henkilön saapuminen tai uusien paikkojen löytäminen saa hänet heti valppaamaan. Kun hän on turvannut alueen, tästä suuresta turkkipallosta tulee leikkikaveri lasten suosikki.

saksanpaimenkoira
Tekijät: Hans_Kemperman/Pixabay

7. Belgian malinois

Tällä keskikokoisella koiralla on monia ominaisuuksia. Erittäin suojaava niiden kanssa, joita hän rakastaa, Belgianpaimenkoira malinois tekee mahtavan vahtikoira. Myös lainvalvontaviranomaiset käyttävät sitä hyvin usein, koska hyvin tottelevainen. Hän pystyy tekemään mitä tahansa herransa hyväksi. Tälle koiralle voidaan siksi uskoa erittäin tärkeitä tutkimus- tai hyökkäystehtäviä.

Tämä vartiointikyky ei saa meitä unohtamaan hänen elämisen iloa ja hänen sosiaalisuutensa muiden koirien ja lasten kanssa. Sen vahva luonne kuitenkin pakottaa a tiukka koulutus. Tämän tyyppisen koiran omistajan täytyy soveltaa käskyjään rautaisella nyrkillä samettikäsineessä…

malinois-koira
Tekijät: Niko D700/Max Pixel

8. Tšekin susikoira

Tämä susipäinen koira syntyi a saksanpaimenkoiran ja karpaattien suden risteytys. Hänen luonteensa on puoliksi koira, puoliksi susi. Siinä on puoli hellä ja vastaanottavainen koiralle, mutta myös puolelle epäluuloinen ja susireagenssi.

Hänen koulutuksensa on huolehdittava nopeasti, jotta hänen eläimellisen vaistonsa ei käy. Hänen pelkonsa tuntematonta kohtaan voi tehdä sen arvaamaton koira.

tšekkiläinen susikoira
Tekijät: Margo-CzW/Wikimedia Commons

9. Alaskanmalamuutti

Kuten nimestä voi päätellä, malamuutti on peräisin Alaskasta. Tämä rekikoira korvattiin nopeammilla Siperianhuskyilla. Malamuutilla, josta on tullut seurakoira, ei aina ole luonnetta. Lapsiperhettä ei suositella tälle koiralle, joka ei kestä hälinää kärsivällisestä luonteesta huolimatta.

Syrjään vetäytyvä sukulaistensa kanssa tämä vahva mies tarvitsee positiivisen ja lujan koulutuksen. Erittäin herkkä hierarkia, hän voi helposti ottaa vallan, jos hän aistii lauman johtajan heikkouden. Koulutus tulee olemaan pitkä ja varmasti vaikea, koska tämä koira ei ole kovin tottelevainen ja tekee päätöksensä mieluummin itse. Sinua on varoitettu!

chien malamute d'alaska
Tekijät: Carina Wicke/Wikimedia Commons

10. Le Dobermann

Hänen maineensa tekee hänestä hurjan pedon. Todellisuudessa Doberman on yksi parhaista pehmeä maailmassa. Hän on syvästi magneetti ja vertaansa vailla oleva uskollisuus. Huolissaan vieraista, hän ei pure.

Kuitenkin hänen luonteensa uskollinen et epäluuloinen saa hänet joskus tuntemaan vaaraa siellä, missä sitä ei ole. Siksi on tärkeää osata kehystää se. Tottelevaisuus on pala kakkua tämän kanssa omistautunut herralleen.

Chien doberman
Tekijät: YamaBSM/Pixabay

Ensimmäisen luokan koirat

Huomio, ensimmäisen ja toisen luokan koiria koskevat a tiukat määräykset Ranskassa.

1. luokan koirat, joita pidetään hyökkäyskoirina, ovat :

  • Kaikentyyppiset koirat Staffordshiren terrieri tai amerikkalainen staffordshiren terrieri (koirat nimeltä Pitbulls) ilman sukutaulua
  • tyyppisiä koiria Mastiffi ilman sukutaulua
  • tyyppisiä koiria Tosa ilman sukutaulua

The pidätys ensimmäisen luokan koirat on kielletty Ranskassa. Myös 1. luokan koirien hankkiminen, luovuttaminen veloituksetta tai maksua vastaan, maahantuonti ja maahantuonti on kiellettyä rangaistuksena. sanktioiden alaiseksi.

toisen luokan koirat

2. luokan koirat, joita pidetään vartio- ja puolustuskoirina :

  • Kaikki puhdasrotuiset koirat Amerikkalainen staffordshiren terrieri avec-sukutaulu
  • sukutaulun koiria Rottweiler ja sukutauluttomat, joiden morfologia on lähellä sitä
  • sukutaulun koiria Tosa sukutaululla

Omistajat vahtikoirat tai puolustuksen on saatava a säilöönottolupa. Jälkimmäinen perustuu koiran käyttäytymisarviointiin ja haltijan antamaan kelpoisuustodistukseen.

On myös huomattava, että nämä koirat ovat sallittuja julkisilla paikoilla edellyttäen, että ne ovat sallittuja kuono ja pidetty hihnassa aikuisen toimesta.

Lisäksi kaikki kotimaiset koirat ovat osa tietyt ryhmät vaihtelevat 1-10, joista jokaiselle on ominaista tietyntyyppinen eläinten morfologia ja toiminnallinen jakauma. Ota siis selvää mihin luokkaan koirasi kuuluu.

Top 10 koiraa, joilla on maailman pisimmät korvat