todellinen vaara koirille ja kissoille

Sähkösavukkeet ovat jo yli 10 vuoden ajan valloittaneet koteihinsa varsin houkuttelevan lupauksen: saada meidät lopettamaan tupakointi. Joillekin se on tehokasta, toisille ei niin paljon. Joka tapauksessa nämä melko erikoiset savukkeet herättävät tiedeyhteisössä kiivasta keskustelua niiden todellisesta terveysvaikutuksesta. Mutta eläimistä ei ole mitään keskustelua. Itse asiassa ne muodostavat a vakava myrkytyksen uhka, erityisesti koirilla ja kissoilla. Selitykset.

Kyseinen nikotiini

The nikotiinimyrkytys eivät nykyään ole harvinaisia ​​koirilla ja kissoilla. Itse asiassa he altistuvat säännöllisesti sähkösavukkeille, etenkin omassa kodissaan. Mutta mikä voi olla niin vaarallista?

Todellisuudessa se on nestemäistä nikotiinia joka osoittautuu todelliseksi myrkkyksi lemmikkieläimille. Todellakin, patruunat sähkösavukkeet ovat usein täynnä nestemäistä nikotiinia. Joskus ne jopa sisältävät keskittyneempiä tasoja kuin perinteiset savukkeet.

sähkösavukkeiden nesteet
Krediitit: librakv / iStock

Ja älkäämme edes puhuko siitä täytä nesteitä. Itse asiassa jälkimmäinen voi sisältää jopa 100 mg nikotiinia (verrattuna sähkösavukkeiden enimmäismäärään 24 mg). Nämä täytteet ovat sitten laimennettuna sähkösavukepatruunoita täytettäessä.

Mutta koska useimmat nesteet sisältävät aromit (vanilja, mansikka, karkki…), ne osoittautuvat erityisen viehättävä koirille ja kissoille. Näin ollen joskus tapahtuu, että he nielevät sen. Tässä tapauksessa myrkytys on taattu.

Nikotiinimyrkytyksen merkkejä

Jos koira tai kissa nielee nikotiinia sisältävää nestettä, hänellä on tunnin sisällä seuraavat oireet: oksentelua, liiallinen syljeneritys, ripuli, forte agitaatio, lisääntynyt syke.

Jos eläin on nauttinut suuria annoksia nikotiinia, vapinaa saattaa ilmestyä, ja sen jälkeen kouristuksetsyvällä letargiaof a lihasheikkousof vaikeuksia hengittääof a Sydämen rytmihäiriö ja lopuksi alkaen mort.

Kaikissa tapauksissa oletettu nikotiinin nauttiminen on a eläinlääkärin hätä. Tapahtumien välttämiseksi on tärkeää säilyttää sähkösavukkeet ja kaikki niihin liittyvät tuotteet ulottumattomissa eläimet.

Ja höyry?

The terveysvaikutukset sähkösavukkeiden tuottamasta höyrystä on vielä epäselvää. Ensimmäiset tutkimukset aiheesta näyttävät kuitenkin osoittavan, että se voi edustaa a tietty vaara ihmisille ja eläimille.

Todellakin, höyrystää sisätiloissa huonontaa ilmanlaatua lisäämällä nikotiinin, hiilivetyjen ja alumiinin pitoisuutta. Nämä hiukkaset liittyvät kuitenkin läheisesti keuhkosyöpä ja sydän- ja verisuonitaudit…

Aivastaako koirasi innoissaan? Siksi !

10 talven vaaraa, joista jokaisen lemmikin omistajan tulisi tietää