riskejä koirallesi

Kun lämpötila on paahtava, miehet eivät ole ainoita, jotka kärsivät helteestä. Myös eläimet kamppailevat kestämään uunia. Ja erityisesti koirat, jotka, toisin kuin me, hikoilevat hyvin vähän eivätkä siksi jäähdytä kehoaan riittävästi. Jos myös kotona on erittäin kuuma, älä ota riskejä koirasi puolesta!

1. Lämpöhalvaus

Lämpöhalvaus voi tapahtua koirallesi milloin tahansa: fyysisen rasituksen jälkeenolon jälkeen liian pitkään auringossa tai helteellä, automatkan aikana… Hänen hengityksensä kiihtyy sitten hänen syke kiihtyy, hän alkaa kuolata ja tuntee tarpeen makaamaan lattialle. Vaara on siis olemassa. Varsinkin jos piskisi on a iäkäs koira, pentu tai koira, jolla on murskattu kuono. Itse asiassa nämä koirat ovat herkempiä lämmölle.

Lämpöhalvaus on itse asiassa a hypertermia joka aiheuttaa a kohonnut kehon lämpötila eläimen lämpötila: 38,5 °C:sta se voi nousta 40,5 °C:seen muutamassa minuutissa! Tässä tapauksessa, koira voi kuolla 30 minuutissa… Tämän välttämiseksi on välttämätöntä virkistää koiraasi sijoita se varjoon, viileään paikkaan ja kostealla liinalla sen vartalon päälle.

2. Auringonpolttama

Kyllä, koiratkin voivat saada auringonpolttamia turkistaan ​​huolimatta! Tietenkin, karvattomat koiratniitä koirat, joilla on lyhytkarva ja vaalea turkki (pitbullit, dalmatialaiset, nyrkkeilijät…) ovat alttiimpia auringonpolttamalle. Erityisesti herkissä osissakuten sisäreiden tai vatsan.

aurinkokoira
Krediitit: Smitt / iStock

Jotta koirasi ei polttaisi auringossa, paras ratkaisu on älä ota sitä ulos vuorokauden kuumimpina aikoina, klo 10-16 välillä. Jos sinulla ei ole vaihtoehtoa, tiedä se aurinkovoiteet eläinlääkintäkäyttöön olemassa!

3. Palovammoja pehmusteissa

Kävelyjen aikana bitumista vapautuvan lämmön aiheuttamat palovammat ovat todellisia tuntematon vitsaus. Itse asiassa koirien tassut ovat erityisen herkkiä lämmölle, erityisesti niiden pehmusteet. Kovassa kuumuudessa (alkaen 25°C), bitumin lämpötila voi nousta 60 asteeseen ! Kuitenkin 50°C:ssa tyynyjen iho palaa kokonaan, ja tämä vain 1 minuutissa.

Siten, ulkoiluta koiraasi betonilla kun on kuuma tai aurinko on lämmittänyt tietä koko päivän, edustaa a todellinen vaara eläimelle. Jotta voit selvittää, voitko kävellä koiraasi vaarantamatta, on vain yksi ratkaisu: mennä paljain jaloinjos lattia on liian kuuma sinulle, se on liian kuuma koirallesi.

Miksi koirat pyörivät ympyröissä ennen kakkaamista?

Pitäisikö sinun lohduttaa koiraasi, kun se pelkää?