Ranskan 10 suosikkikoirarotua vuonna 2019

Kuten joka vuosi, Koirien keskusyhdistys (SCC) on julkaissut rankingnsa ranskalaisten suosikkikoiraroduista. Näihin tuloksiin pääsemiseksi se laski vuoden 2019 aikana rekisteröityjen lukumäärän Ranskan alkuperäkirjaan (LOF). Muistutuksena tässä kirjassa luetellaan kaikki puhdasrotuisten koirien syntymät.

1. Australianpaimenkoira

Ei ole yllättävää, että Australian paimen säilyttää ensimmäisen sijansa tässä rankingissa toisena peräkkäisenä vuonna lähes 15 000 LOF-rekisteröinnillä.

australianpaimenkoira
Tekijät: Nordwind/Pixabay

2. Belgianpaimenkoira

Se oli vuonna 2017, että Belgianpaimenkoira oli äänestetty ranskalaisten suosikkikoiralle. Tänä vuonna se on toisella sijalla yli 11 000 LOF-rekisteröinnillä.

malinois belgianpaimenkoira
Teot: Eudyptula / iStock

3. Le Staffordshiren bullterrieri

Staffordshiren bullterrieri, yleisemmin nimeltään Staffie, on myös edelleen hyvällä paikalla ranskalaisten sydämissä 11 315 rekisteröinnillä LOF:ssä.

chien staffordshiren bullterrieri
Tekijät: CBCK-Christine / iStock

4. Le Golden Retriever

The Kultainen noutaja on ja tulee olemaan perheen koira par excellence. Itse asiassa se laskee tänä vuonna hieman yli 10 000 rekisteröintiä LOF:iin.

chien kultainennoutaja
Tekijät: Bigandt_Photography / iStock

5. Saksanpaimenkoira

Saksanpaimenkoira vetoaa edelleen ranskalaisiin, mutta tähän rotuun kuuluvien koirien määrä on ollut laskussa muutaman vuoden. Näin ollen vuonna 2019 LOF:iin rekisteröitiin vain 9 996 koiraa.

saksanpaimenkoira
Tekijät: Bigandt_Photography / iStock

6. L’American Staffordshiren terrieri

Amerikkalainen staffordshiren terrieri, joka tunnetaan myös nimellä Amstaff, luokitellaan luokan 2 koira. Tämä edellyttää useita asioita: häntä on pidettävä hihnassa ja kuonolla julkisilla paikoilla, hänen on läpäistävä käyttäytymistesti, hänet on rokotettava raivotautia vastaan ​​vuosittain tai häntä ei saa pidättää alaikäinen tai rikosrekisteri. Mutta huolimatta kaikista tähän rotuun liittyvistä rajoituksista, tämä koira edelleen miellyttää ranskalaisia. Todisteena on, että vuonna 2019 LOF:iin rekisteröitiin 8 402 tämän rodun koiraa.

Chien amerikkalainen staffordshiren terrieri
Tekijät: Bigandt_Photography / iStock

7. Labrador

Kuten serkkunsa kultainennoutaja, labradorinnoutaja on tunnettu perherakkaudestaan, erityisesti lapsista. Tästä syystä sillä on edelleen erityinen paikka ranskalaisten sydämissä 8 000 rekisteröinnillä LOF:iin tänä vuonna.

chien labrador
Laatit: sanjagrujic / iStock

8. Cavalier King Charles

Maailman ystävällisimpänä koirana pidetty Cavalier King Charles Hän osaa myös erottaa itsensä yli 6 000 LOF-merkinnällä. Siksi se saa yhden paikan enemmän tässä rankingissa vuoteen 2018 verrattuna.

chien cavalier king charles
Krediitit: fotyma / iStock

9. Ranskanbulldoggi

Toisin kuin Cavalier King Charles, Ranskan bulldoggi on menettänyt yhden sijan vuoteen 2018 verrattuna. Mutta sillä on edelleen 5 833 rekisteröintiä LOF:ssa, mikä mahdollistaa sen, että se säilyttää valitun paikan ranskalaisten suosikkikoirarodujen rankingissa.

ranskanbulldoggi koira
Krediitit: OTW/iStock

10. Cockerspanieli

LOF-rekisteröinnillä Englantilainen Cocker on noussut kolmella sijalla vuoteen 2018 verrattuna. Loistava edistys tälle koiralle, joka on aina hyvällä tuulella!

chien cocker
Tekijät: OutdoorsyDog / iStock

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Voivatko koirat syödä lunta?

Miksi jotkut koirat jäävät omistajansa haudalle?