Pitäisikö sinun lohduttaa koiraasi, kun se pelkää?

Kun koirasi (tai koiranpentu) pelkää melua, liikettä, hajua, eläintä tai jopa henkilöä, ensimmäinen vaistosi on luultavasti ottaa hänet syliisi rauhoitellaksesi häntä. Kuten lapsen kanssa, lyhyesti sanottuna. Mutta jotkut ajattelevat, että se on päinvastoin viimeinen asia. Mikä sitten on oikea asenne omaksua?

Eriäviä mielipiteitä

  • Pelästyneen koiran lohdutus lisää sen ahdistuksen tunnetta

Monet asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että rauhoittava a peloissaan koira hänen silittäminen tai halaaminen on tapa palkita häntä hänen käytöksestään. Ja näin vahvistamaan jälkimmäistä. Itse asiassa se lähettäisi hänelle seuraavan viestin: olet oikeassa pelkääväsi. Eläin olisi silloin todennäköisemmin pelkäävät uudelleen ensi kerralla.

Tämän teorian kannattajat kannattavat siksiunohda koiran pelkovaikka hän tulisi turvautumaan isäntänsä sylissä. Toimimalla normaalisti, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut, tämä saisi koiran ymmärtämään, ettei hänellä ole syytä pelätä.

Sillä on kuitenkin mahdollista yrittää leikkiä kääntää hänen huomionsa hänen pelkonsa kohteesta (ukonilma, ilotulitus…). Mutta jos hän ei halua, häntä ei tietenkään pidä pakottaa leikkimään tai tulemaan ulos piilosta.

peloissaan koiranpentu
Krediitit: iStock
  • Pelästyneen koiran lohduttaminen on isännön velvollisuus

Toiset väittävät, että päinvastoin on täysin luonnollista lohduttaa eläintäsi. Se olisi jopa lauman johtajan vastuullajoka on mestari, hälventämään puolustajiensa pelkoja ja tarjoamaan heille turvallisuuden tunnetta.

Näin ollen ne, jotka puolustavat tätä teoriaa, suosittelevat pelästyneen koiran rauhoittamista joko eleillä tai sanoilla. Edellyttäen kuitenkin, että mestari pysyy rauhallisena. Itse asiassa, jos koira näkisi omistajansa täysin paniikissa, se olisi myös varma.

Ja hyvästä syystä koiraystävämme ovat todellisia emotionaalisia sieniä. Tässä mielessä he tuntevat vähiten vahvoista tunteistamme. On jopa todistettu, että ahdistuneilla ihmisillä on stressaantuneita koiria!

Joten miten reagoida?

Animalaxylla suosittelemme sinua tekemään niin reagoi aina koirasi tarpeiden mukaan. Tämä tarkoittaa, että jos hän pelkää ja tuntee tarvetta paeta sinua, anna hänen. Voit jopa halailla tai lohduttaa sanaa.

Samoin jos hän mieluummin eristäytyy, esimerkiksi sängyn alle, kunnes kaikki taas rauhoittuu, anna hänenkin tehdä niin. Jos hän löytää lohtua piilossa, miksi pakottaa hänet lähtemään ulos! Kaikissa tapauksissa Älä koskaan pakota koiraasi suoraan kohtaamaan pelkonsa kohteen. Se voi traumatisoida häntä vielä enemmän.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

riskejä koirallesi

10 rauhallisinta koirarotua