Mutta miksi koirani pissaa aina sänkyyn?

Tämä on tilanne, joka toistuu melkein joka päivä ja jolla on lahja suututtaa: yöllä nukkuminen koiran virtsan kasteissa lakanoissa… Olet kuitenkin vakuuttunut siitä, että koirasi on ymmärtänyt, että hänen täytyy hoitaa tarpeensa ulkona koti. Mutta mikä sitten saa hänet toimimaan näin?

Hyvä tietää : älä koskaan huuda koirallesi, kun huomaat sen pissaamassa sänkyyn, sillä tämä voi estää häntä virtsaamasta ja aiheuttaa ahdistusta. Näytä hänelle mieluummin heti paikka, jossa hänen on helpotettava itsensä.

1. Se on ainoa paikka, jossa hän tuntee olonsa turvalliseksi

Jos sänkysi on koirallesi yksi ainoista paikoista hän tuntee olonsa mukavaksi ja suojattuna, ei ole ihme, että hän päättää virtsata sinne. Itse asiassa virtsaaminen tai ulostaminen on a herkkä teko koiraystävillemme, koska heidän on panostettava siihen heikkouden asema muutaman sekunnin ajan. Tästä syystä on tärkeää, että he tuntevat olonsa turvalliseksi keventämään itsensä.

Valitse siis retkisi aikana hiljaiset ja suhteellisen suljetut paikat jotta koirasi voi rentoutua rauhallisesti.

2. Hän merkitsee alueensa

Kuten tiedät, koirat ovat eläimiä, joille alueen käsite on erityisen tärkeä. Olivatpa uroksia tai naisia, he tarvitsevat merkitse alueensa virtsasuihkuilla jotta voit todella tuntea olosi kotoisaksi. Tämä merkintä todellakin ilmoittaa heidän kumppaneilleen ja heidän mahdollisille kilpailijoilleen heidän läsnäolostaan.

Joten jos olet kotoisin muuttamaan tai jos sinulla on toivotti tervetulleeksi uuden lemmikin tai vauvan kotona koirasi saattaa haluta vain merkitä alueensa virtsaamalla sänkyyn. Tällöin sängystäsi ei löydy suurta virtsalätäkköä, vaan a pieni paikka. Ja useimmiten koirallasi on virtsannut pystysuoraansängyn sivulla.

3. Hän haluaa huomiosi

Jos koirasi on tylsistynyt tai viettää suurimman osan ajastaan ​​yksin kotona, hän saattaa yrittää saada huomiosi adoptoimalla ekstravaganttia käytöstä. Sitten hän voi alkaa haukkua liikaa, tuhota kaikki talon huonekalut tai jopa pissata sänkyyn.

koiran pissasänky
Laajuus: nadisja / iStock

Todellakin, kun hän teki sen ensimmäisen kerran, nuhtelit häntä varmasti. Siksi koirasi huomasi, että tämä ele aiheutti a reaktio talosi. Negatiivinen huomio on parempi kuin ei huomiota ollenkaan. Varmista tässä tapauksessa viettää enemmän aikaa koirasi kanssa. Ja ennen kaikkea leikki- ja kävelyaikojen lisäämiseksi joka päivä.

4. Hän on liian innoissaan tai peloissaan

Jos olet tottunut leikkimään sängyllä, koirasi saattaa olla ongelmia virtsarakon hallinnassa. Itse asiassa peli on voimakas jännityksen hetki piskillesi. Jännitys kuitenkin saa sinut pissalle, varsinkin jos koirasi on vielä pentu.

Samoin jos lemmikkisi on peloissaan tai stressaantunut melustakuten ukonilma hän voi esimerkiksi pissata päällensä!

5. Hän on sairas

Jos koirasi on yhtäkkiä alkanut pissata sänkyyn, se on todennäköisesti lääketieteellinen ongelma. Joten jos piski virtsaa sänkyyn nukkuessaan tai edes näyttämättä tajuavan sitä, hän saattaa kärsiä virtsankarkailusta. Tässä tapauksessa käynti eläinlääkärissä on paikallaan.

Samoin jos tarkkailet muita epätavallisia oireita : liiallinen jano, ruokahalun menetys tai lisääntyminen, verta virtsassa… Itse asiassa monissa sairauksissa voi olla oireena sopimaton virtsaaminen: diabetes, virtsatietulehdus, munuaisten vajaatoiminta, koiran dementia, nivelongelmat…

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

miksi he pitävät päänsä ulos auton ikkunasta?

Huonoimmat ja parhaat pelit pennullesi tai vanhemmalle koirallesi