Miksi koirat pyörivät ympyröissä ennen kakkaamista?

Jos olet koiraihminen, olet luultavasti jo nähnyt tämän oudon kohtauksen: koira kääntyy lukemattomia kertoja ennen kuin pääsee hoitamaan asioitaan. Se voi joskus kestää jopa hyvin kauan, varsinkin kun olet sateessa odottamassa, että Monsignor ilahtuu helpottaa itseään… Mutta miksi tällainen käytös? Itse asiassa useita selityksiä voidaan harkita.

1. Herättää heidän ruoansulatuskanavansa

Jotkut sanovat, että jos koirat tekevät pyöriviä liikkeitä haistaessaan maata ennen ulostamista on ennen kaikkea stimuloitava heidän ruoansulatusjärjestelmäänsä. Itse asiassa se tosiasia, että harjoittelee vähän fyysistä toimintaa etukäteen, mahdollistaisi sen eliminointiprosessi suoliston liikkeitä nopeammin ja tehokkaammin.

2. Merkitsemään alueensa

Toinen selitys on sanomalla, että jos koirat kääntyvät tällä tavalla ympyröissä ennen kakkaamista, se on ennen kaikkea oman alueensa merkitseminen. Todellakin, niiden tyynyt ovat tuoksurauhaset jotka tuottavat feromonit. Siten keräämällä feromoneja kaikkialle eliminaatiopaikalleen ne saavat muut koirat ymmärtämään, että paikka kuuluu heille.

3. Tasoittaa maata

Samasta syystä, että koirat pyörivät ympäriinsä useita kertoja ennen nukkumaanmenoa, myös koirat kiertyvät kakattaessa tasoittaa maata ja tehdä siitä mukavampaavarsinkin estääkseen jätteiden tarttumisen hiuksiinsa. Mutta myös varten pidä myrkylliset eläimet loitolla. He voivat omaksua tämän käyttäytymisen, kun paikka on esimerkiksi kasveilla vuorattu.

Krediitit: iStock

4. Turvatakseen ympäristön

Vaikka meillä on tapana unohtaa se, koirat ovat susien jälkeläisiä. Siten he ovat säilyttäneet useita vaistoja villiltä esivanhemmiltaan. Näillä jälkimmäisellä oli tapana skannaa ympäristöä ennen kuin astut ulostusasentoon. Todellakin, se antoi heille mahdollisuuden varmistaa, ettei vihollista ollut lähellä, ja he saivat mahdollisuuden helpottaa itseään haavoittuvampi mihin tahansa mahdolliseen hyökkäykseen.

5. Kohdista pohjois-etelä-akselia pitkin

Se saattaa kuulostaa oudolta, mutta tuoreelta opiskella osoitti, että koirat, kuten monet muut nisäkkäät, haluavat virtsata ja ulostaa ollessaan linjassa pohjois-etelä-akselilla. Siksi ne olisivat erityisen herkkä maan magneettikentälle.

Itsensä päälle kääntyminen on siksi välttämätön rituaali voidakseen pystyä kalibroimaan sijaintinsa. Tämä saattaa auttaa heitä löytämään paikan, johon he merkitsivät alueensa.

Pidät myös:

Miksi koirat syövät ruohoa?

Aivastaako koirasi innoissaan? siksi

Miksi koirat haistelevat perään?

5 asiaa, jotka sinun tulee tietää maailman parhaasta uimareista

riskejä koirallesi