Miksi koirani nuolee usein tassujaan?

Vartalon, erityisesti tassujen, nuoleminen on koirilla täysin normaalia. He todellakin arvostavat aika ajoin tehdä wc:t! Toisaalta, jos piskisi on tottunut nuolemaan liikaa tassujaan tai jopa pureskella niitä, kunnes ne ärsyyntyvät, jokin on vialla.

Huomaa, että koirat, joilla on tapana nuolla tassujaan liian usein, näkevät oransseja tai vaaleanpunaisia ​​täpliä turkin tähän osaan (jos se on vaalea).

1. Stressi

Jos koirasi nuolee jatkuvasti tassujaan, se voi johtua yksinkertaisesti siitähän on huolissaan tai tuotahän kyllästyy. Itse asiassa tassujen liiallinen nuoleminen tai pureminen on a itsetuhoinen käyttäytyminen tyypillistä huolestuneille tai turhautuneille koirille. Lyhyesti sanottuna vähän kuin me, kun puremme kynsiämme.

Tässä tapauksessa varmista, että koirasi voi kunnostautua riittävästi joka päivä ja ettei sitä koskaan jätetä yksin liian pitkäksi aikaa.

2. Kipu

Jos koirasi alkaa yhtäkkiä nuolemaan kiihkeästi Tassu, se tarkoittaa yleensä kipua. Jälkimmäisen voi aiheuttaa vamma, palovamma (johtuen pitkäkestoisesta kosketuksesta liian kuuman bitumin, jään tai jäänpoistosuolan kanssa), puhkaisu, piikki, nyrjähdys, tulehdus, murtuma…

Lisäksi, jos tähän käyttäytymiseen liittyy a ontuminenvie hänet nopeasti eläinlääkäriin.

koira nuolee lumitassua
Krediitit: iStock

3. Hiivatulehdus

Jos koirallasi ei ole a laadukasta ruokaa, on mahdollista, että hän on hiivainfektion uhri. Jälkimmäinen tapahtuu, kun eläimen ruoka ei anna sille kaikkia sen tarvitsemia ravintoaineita.

Varmista siis, että koirallasi on a proteiinipitoinen ruokavalio ja sisään monityydyttymättömät rasvahapot (omega-3, omega-6).

4. Allergia

Koirat ovat myös allergiatja erityisesti ruoka-allergia. Jos koirasi on siis ottanut huonon tavan nuolla tassujaan, se voi johtua allergiasta (kotitaloustuotteille, kanalle, muoville jne.), joka aiheuttaa koiralle kutina.

5. Kuiva iho

Joillakin koirilla, erityisesti niillä, jotka elävät kylmässä tai kuivassa ilmastossa, voi olla kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Tämä koskee myös koiria, jotka uimavat liian usein ja joilla on luonnostaan ​​iho-ongelmia.

Kosteuttaaksesi koirasi ihoa ja lievittääksesi sitä, älä epäröi levittää a rasvainen voide joita löydät lemmikkikaupoista tai eläinlääkäriltäsi. Voit myös kaataa tihkuaoliiviöljyd’kookosöljy taihamppuöljy jotta vahvistaa hänen turkkiaan ja ihoaan.

koira nuolee tassua
Krediitit: iStock

6. Loiset

Chiggerit ovat pieniä punkit aktiivinen keväästä syksyyn ja erityisesti elokuussa. Näillä loisilla on ilkeä tapa asua tyynyjen välissä koiraystävistämme. of oranssi-punainen väri, ne ovat käytännössä näkymättömiä paljaalla silmällä, mutta ne aiheuttavat hyvin usein voimakasta kutinaa jaloissa. The kirput ja punkkeja voi myös aiheuttaa tämän käyttäytymisen.

Jos koirasi nuolee tassujaan tästä syystä, eläinlääkäri voi määrätä a tuholaistorjunta kenen pitäisi tappaa nämä pienet pedot.

7. Sairaus

Tietyt vakavat sairaudet voivat myös olla syynä intensiiviseen nuolemiseen tassujen tasolla. Tämä koskee erityisesti interdigitaaliset kystat, kasvaimia tai edes joitakin jalkatyynyn sairaudet.

Kuten varmasti ymmärrät, jos koirasi alkaa nuolla tassujaan säännöllisesti ilman näkyvää syytä, eläinlääkärin kuuleminen on välttämätöntä!

Pidät myös:

Miksi koirat nuolevat meitä? Mikä vaikutus terveyteemme?

Koirani tykkää nuolla jalkojani: 5 syytä miksi

Koirani raapii: miksi ja mitä voin tehdä lievittääkseni sitä?

6 asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä pienestä koirasta

3 varotoimenpidettä ennen kuin ryhdyt