Miksi koirani ei ole kiinnostunut leluistaan?

Eikö koirasi välitä leluista ollenkaan? Ottaen huomioon, että leikki on olennainen tapa koiraystävillemme stimuloida sekä henkisesti että fyysisesti, tällainen käytös voi todellakin olla hieman hämmentävää… Todellisuudessa monet syyt voivat selittää tällaisen kiinnostuksen puutteen leluja kohtaan. Tässä mitkä!

Hyvä tietää : Kannustaaksesi koiraasi leikkimään, älä epäröi harjata hänen lelujaan ruoalla tai laita herkkuja leluihinsa.

1. Hän on tylsistynyt

Jos koirallasi on samoja leluja vuosia, on aivan normaalia, että hän ei enää tunne tarvetta pitää hauskaa sen kanssa. Todellakin, siitä on pitkä aika, kun he menettivät kiinnostuksensa hänen silmiinsä!

Ja hyvästä syystä, aivan kuten sinunkin kohdallasi, piskilläsi on pitää vaihdella nautintoja. Näin ollen saman kävelyn tekeminen vuoden jokaisena päivänä, samojen koirien ja samojen ihmisten tapaaminen ja samoilla leluilla leikkiminen osoittautuu pitkällä aikavälillä jokseenkin tylsältä…

Siksi antaaksesi koirallesi halua leikkiä, ostaa hänelle uusia leluja. Mutta ole varovainen, älä jätä niitä kaikkia hänen käyttöönsä. Tee kierto: annat hänelle yhtenä päivänä tällaisen lelun, seuraavana päivänä toisen lelun ja niin edelleen. Näin hän ei kyllästy!

2. Hänellä on liikaa leluja

Vastoin yllä olevaa selitystä, koirasi voi myös hylätä lelunsa siitä yksinkertaisesta ja hyvästä syystä, että hänellä on niitä liikaa! Liian monta lelua voi todellakin aiheuttaa a liiallinen stimulaatio. Periaatteessa hänellä on niin paljon, ettei hän valitse yhtään.

Jotta hän haluaisi leikkiä sillä, laittaa lelunsa poissa hänen ulottuviltaan, esimerkiksi korkeudessa. Mutta varmista, että ne pysyvät näkyvissä, jotta lemmikkisi voi haluta niitä.

3. Hän haluaa leikkiä kanssasi

Kaikki koirat eivät osaa pitää hauskaa yksin. Todellakin, joidenkin täytyy leikkiä isäntänsä kanssa tunteakseen olonsa innostuneeksi.

koira leikkii
Krediitit: iStock

Jos näin on koirasi kohdalla, varaa joka päivä aikaa leikkiä hänen kanssaan ja hänen suosikkilelunsa kanssa. Tulet huomaamaan, että karvapallosi ei vain ala odottamaan tätä vuorokaudenaikaa, vaan se säilyttää myös uuden kiinnostuksen leluaan kohtaan.

4. Hänellä on lääketieteellinen ongelma

Jos koirallasi on terveysongelma (hammassairaus, niveltulehdus jne.), joka aiheuttaa sen kipuja tai estää häntä liikkumasta normaalisti, tämä saattaa selittää, miksi hän ei leiki leluillaan. Itse asiassa se vaatisi liikaa vaivaa.

Samoin, jos koirasi on vanha!

5. Hän on stressaantunut

Sinun koirasi on luonteeltaan stressaantunutta ? Kaikki pelottaako häntä? Joten on täysin mahdollista, että hänen krooninen stressinsä estää häntä pelaamasta. Voimassa, melut tai liikkeet, joita he havaitsevat ympäristössään, monopolisoivat heidän huomionsa. Koska hän on jatkuvasti valppaana ja pelkää selviytymisensä puolesta, mikään ei voi olla harhautus.

Jos tunnistat koirasi tästä kuvauksesta, suosittelemme sitä soita koiran käyttäytymisasiantuntijalle työstääksesi koirasi stressiä. Sellainen tuskallinen elämä ei todellakaan ole normaalia. Sen lisäksi, että hänen kanssaan jokapäiväinen elämä on kauheaa, kroonisella stressillä voi pitkällä aikavälillä olla vakavia seurauksia hänen terveyteensä.

Pidät myös:

Kuinka paljon liikuntaa koira tarvitsee päivässä?

Kuinka miehittää koirani poissa ollessani: 10 erittäin tehokasta ideaa!

Tennispallot koirille: siksi sinun tulee olla varovainen niiden kanssa

7 parasta koirarotua, jotka näyttävät eniten susilta

Koiran ulosteet: milloin olla huolissaan?