Miksi jotkut koirat jäävät omistajansa haudalle?

Tiedämme kuinka paljon koirat voivat rakastaa isäntänsä, jopa tuntea todellista ihailua häntä kohtaan. Ei turhaan sanota, että koira on ihmisen paras ystävä! Ajattelemme erityisesti kuuluisa Hachikon tarina, koira, joka palasi odottamaan isäntänsä asemalle joka ilta samaan aikaan lähes kymmenen vuoden ajan, kun tämä oli kuollut. Mutta muut koirat menevät vielä pidemmälle. Joskus he todellakin päättävät viettää loppuelämänsä omistajansa haudalla. Miten tällainen käyttäytyminen voidaan selittää? Luulevatko he todella, että heidän ihmisensä tulee takaisin?

Ymmärtävätkö koirat kuoleman?

Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että koirien älylliset kyvyt ovat samanlaisia ​​kuin ikäisen lapsen kahdesta kolmeen vuotta. Tässä mielessä on selvää, että koiraystävämme voivat tuntea monimutkaisia ​​tunteitakuten kipua, surua ja jopa masennusta.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että he eivät ymmärrä kuoleman pysyvyys. Itse asiassa ennen viiden vuoden ikää lapset eivät ymmärrä, että kuolema on peruuttamaton.

Siten koirat voivat olla tietoisia, että heidän rakas ihminen on poissa, mutta ei sillä, että hän olisi poissa ikuisesti. Jäämällä näin asumaan hänen haudalleen, näyttää siksi todennäköiseltä, että he tuntea hänen läsnäolonsa siellä, kiitos heidän uskomattoman hajuaistinsa, ja odottaa hänen paluutaan. Lisäksi hautausmaa on hyvin usein viimeinen paikka, jossa he näkivät isäntänsä tai havainnut sen tuoksun. Tämä selittää, miksi he yhdistävät tämän paikan hänen mahdolliseen paluunsa.

makaavan koiran hautausmaa
Tekijät: Photo Dharma/Wikimedia Commons

Kuinka paljon koirat rakastavat isäntänsä?

Suhde, joka koirilla on omistajaansa, on todella erikoinen. Itse asiassa koirat eivät vain pysty ymmärtää sanojen merkitysmutta myös sävy, jolla ne lausutaan. Tämä antaa heille mahdollisuuden selvittää todellinen merkitys mitä heidän omistajansa yrittää heille kertoa.

Lisäksi on todistettu, että kun koirat haistaa isäntänsä tuoksua, tietty alue aivoissa aktivoituu. Kuitenkin myös tämä alue aktivoituu ihmisten aivoissa, kun he alkavat kokea romanttisia tunteita

Lopuksi toinen tutkimus on tehnyt vertaili koirien ja kissojen reaktioita leikkiessään omistajansa kanssa. Tulokset osoittivat sen koirista vapautui viisi kertaa enemmän oksitosiiniarakkaushormoni, kuin kissat.

Tämä koirien ja ihmisten välinen uskomaton kiintymys voi siksi selittää, miksi jotkut koirat pysyvät niin uskollisina isännälleen jopa tämän kuoleman jälkeen.

Pidät myös:

Haisevatko koirat todella pelkoa?

5 sairautta, jotka koirat voivat havaita ihmisissä hajuaistinsa ansiosta

10 asiaa, jotka koirat voivat ennustaa

Ranskan 10 suosikkikoirarotua vuonna 2019

Kuinka usein minun pitäisi pestä koirani?