Kuinka usein minun pitäisi pestä koirani?

Tämä on kysymys, jonka jokainen koiranomistaja kysyy: milloin minun pitäisi pestä koirani? Tässä on artikkeli, joka saattaa valaista sinua.

1. Ihanteellinen taajuus

Todellisuudessa, ei todellakaan ole ihanteellista taajuuttaKaikki riippuu koirastasi. Sitä ei kannata pestä liian usein, mutta se ansaitsee välillä kylvyn. Keskimääräinen pesutiheys on koiran pesu 1-3 kuukauden välein. Jos hänellä on pitkät hiukset, häntä on kylvettävä useammin kuin lyhytkarvaista koiraa. Jos koirasi on altis allergioille, sen uittaminen useammin voi auttaa. Se riippuu myös hänen elämäntavasta. Koira, joka on usein sisällä, tarvitsee vähemmän pesuja kuin koira, joka on aina ulkona. Lisäksi, jos harjaat sen usein, voit jättää shampoot väliin.

2. Pakolliset pesut

Jos olet tottunut kävele usein metsässä tai meren rannalla, koirasi tarvitsee vähän kylpyä. Metsässä se pyörii helposti maassa tai mudassa. Kun tulet takaisin merestä, sen hiuksissa ei ole vain hiekkaa, vaan on parempi huuhdella se poista suolavesi joka voi aiheuttaa ärsytystä. Jos kuitenkin teet tämäntyyppistä ajoa usein, vedellä huuhtelu riittää -ei tarvitse shampoota. Huuhtelu kirkkaalla vedellä välttää vaurioittamasta talikerrosta, joka suojaa sitä ulkoisilta vaikutuksilta. Vaikka huomaat, että koirasi ei näytä likaiselta, pese sitä, jos sitä ei ole tehty pitkään aikaan. Tämä poistaa esimerkiksi lian tai pölyn jäämät.

Jos sinulla on pentu, voit pestä sen pesuaineita mukauttamalla. Jos peset hänet pienestä pitäen, hän tottuu siihen myöhemmin.

koiran kylpy
Laatit: Chalabala/iStock

3. Muutama vinkki

Olisit ymmärtänyt sen, Älä liioittele pesua, jotta ihosi ei vaurioidu. On tärkeää, että käytät erityistä shampoota, joka on mukautettu hänen iholleen ja hänen tohtorinsa tasoon. Koiran iho on neutraali. Joten tarvitset pH-neutraalin shampoon. Älä käytä vauvan shampoota koirallesi, koska se on liian hapan. Shampoon käyttäminen voi myös aiheuttaa hänelle ongelmia, kuten viruksia ja bakteereja hänen ihollaan.

Ennen kuin peset koirasi, muista harjata tai kammata se. Tämä mahdollistaa erityisesti pitkäkarvaisten koirien oksan ja karvapallojen poistamisen. Kun koira on pesty, sen täytyy olla kampa toisen kerran jotta ei luoda uusia solmuja.

Koiran pesuveden tulee olla haaleaa. Ei liian kylmää, koska se on epämiellyttävää hänelle, eikä liian kuumaa, koska vaarana on polttaa hänen ihonsa. On suositeltavaa älä pese kumppanisi päätä, koska tuote voi päästä hänen silmiinsä, korviinsa, suuhunsa ja ärsyttää häntä. Tarkista pesun yhteydessä, ettei siinä ole ongelma-ihoa, punkkeja tai kirppuja.

Kylvyn lopussa, kuivaa se pyyhkeellä ja sitten hiustenkuivaajalla. Emme tietenkään unohda säätää lämpötilaa. On tärkeää kuivata se, jotta se ei vilustu ja sairastu.

Miksi jotkut koirat jäävät omistajansa haudalle?

9 tapaa osoittaa koirallesi, että rakastat häntä