Koiran ulosteet: milloin olla huolissaan?

Koirasi ulosteet ovat heijastus hänen terveydentilastaan. Mutta niiden ulkonäkö riippuu ennen kaikkea ruokavaliosta ja iästä. Todellakin, pennun kakka on erilainen kuin vanhemman koiran. Tässä on muutamia huomioitavia asioita, jotta tiedät, mikä on normaalia ja mikä epänormaalia vain katsomalla karvapallosi ulosteita.

1. Väri

Normaalisti koirasi jakkaran tulee olla ruskea väri. Kuitenkin, kaikki riippuu siitä, mitä syötät hänelle. Joten jos hänen kakkansa on ollut erivärinen vuosia ja kaikki eläinlääkärintutkimukset osoittavat hänen olevan terve, ei ole syytä huoleen. Todellakin, läsnäolo väriaineet hänen ruoassaan tai hänen nesteytysnopeus voi hieman vaikuttaa ulosteiden väriin.

Toisaalta jotkut värit ovat epänormaaleja, ja niistä on käytävä eläinlääkärin konsultaatiossa:

  • niistä mustat ulosteet : osoittavat voimakasta verenvuotoa suolen yläosassa.
  • Koiralla on punaiset ulosteet : osoittaa verenvuotoa suolen alaosassa tai jopa peräaukon alueella.
  • Harmaa, vihreä tai keltainen uloste : voi viitata haiman, maksan tai sappirakon ongelmiin.

Ole kuitenkin varovainen, vähän verta tai limaa ulosteessa ei välttämättä ole huolestuttavaa, jos niin tapahtuu silloin tällöin. Varsinkin jos koirasi käyttäytyy normaalisti. Toisaalta a:n läsnäolo epänormaali määrä verta tai veren esiintymistä ulosteessa yli kaksi päivää olisi kiinnitettävä erityistä huomiota. Ja varsinkin jos eläimellä on muita epätavallisia oireita : kieltäytyminen syömästä, suuri väsymys, innostuksen puute…

2. Muoto

niistä hyvin muotoillut satulatTukkien muotoiset, eivät liian pehmeät eivätkä liian kovat, ovat yleensä merkki siitä, että koirasi voi hyvin. Heidän täytyy säilyttää muotonsa kun nostat ne ja siksi niitä on erityisen helppo käsitellä. Toisaalta, jos ovat pyöristääse tarkoittaa, että lemmikkisi on kuivunut.

Lisäksi koirasi kakan koon tulee olla suhteessa siihen, mitä hän syö joka päivä. Jos ei, ota yhteys eläinlääkäriin.

3. Rakenne

The pienintäkin muutosta koirasi ulosteiden koostumusta tulee seurata. Siten a ripuli tai a ummetus joka kestää yli kaksi päivää on huolestuttavaa.

kakkaava koira
Luotto: Lakshmi3/iStock

niistä sen sisällä nesteet ovat ripulin merkki. päinvastoin, kovat, kuivat ulosteet voi olla merkki ummetuksesta. Lopuksi, limaiset ulosteet osoittavat liman, koiran tuottaman aineen, joka voitelee paksusuolea ja helpottaa ulosteiden kulkeutumista. Säännöllinen liman tarkkaileminen piskisi ulosteessa voi olla merkki a Ruoka-intoleranssi tai yksi ruoansulatuskanavan ongelma.

4. Haju

Jos koirasi on ruokittu kuiva nappulaon hyvin todennäköistä, että hänen kakka on erityisen iso ja haiseva. Toisaalta, jos sitä ruokitaanmärkä ruokahänen kakkansa on enemmän kiinteä ja vähemmän hajuinen.

Joka tapauksessa, haisevat ulosteet osoittaa, että jotain on vialla.

5. Vieraat elementit

On myös hyödyllistä tarkistaa koirasi kakka päivittäin, jotta voit havaita mahdolliset loiset. Todellakin, jotkut madot näkyvät suoraan ulosteessa muodossa pieniä valkoisia pisteitä liikkuva. Joka tapauksessa on välttämätöntä madottaa koirasi neljä kertaa vuodessa, jokaisen kauden vaihtuessa.

Mutta loisten lisäksi jotkut vieraita kappaleita voi olla koirasi ulosteessa, kuten ruohoa, muovia, kiviä… Jos löydät usein tällaisia ​​ainesosia hänen ulosteistaan, kumppanisi voi kärsiä picaja syömishäiriö joka saa hänet syömään kaikkea ja mitä tahansa tai muita terveysongelmia.

Lisäksi, jos löydät suuria hiustuppeja koirasi kakassa on merkki siitä, että hän nuolee itseään liikaa. Tällainen käyttäytyminen voi johtua stressistä, allergiasta, ihosairaudesta tai jopa tylsyydestä.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Miksi koirani ei ole kiinnostunut leluistaan?

Tykkääkö koirasi leikkiä kuolleiden lehtien pinoissa? Ole varovainen !