Koiran ulkoiluttaminen yöllä: 5 varotoimia

Haluatpa ulkoiluttaa koiraasi yöllä tai sinulla ei ole vaihtoehtoja aikataulusi vuoksi, itsesi ja lemmikkisi turvassa pitäminen on tärkeää. Tässä muutamia vinkkejä adoptioon!

1. Käytä heijastavaa kaulusta

Jos yleensä otat koirasi ulos, kun on jo pimeää (talvella Esimerkki), sinun on ehdottomasti ostettava hänelle kaulus tai valjaat heijastavilla valoilla tai LEDeillä. Voimassa, Näin ajoneuvot havaitsevat sen kaukaa ja siksi mahdollisesti onnettomuuden välttämiseksi.

Sen huomioimiseksi tämä suositus koskee sekä lemmikkiäsi että sinua. Todellakin, heijastavia vaatteita tai liivejä on saatavilla myös ihmisille. Taskulamppu tai otsalamppu voi myös olla turvavaruste. Lisäksi muista, että heijastavat vaatteet ovat välttämättömiä koirallesi, ja tämä pidetäänkö hihnassa kaupungissa tai jätetään vapaaksi maaseudulle. Niin kauan kuin kävelet lähellä tietä, vaara on hyvin todellinen.

2. Nosta matkapuhelimesi

Vaikka koiran kanssa kävely on sinulle rentoutumishetki, jonka avulla voit hetkeksi irtautua todellisuudesta, on silti turvallisempaa ottaa matkapuhelin aina mukaan.

Voimassa, onnettomuus voi tapahtua milloin tahansa olemassaolostasi ja koirastasi: sydänkohtaus, aggressio, auto-onnettomuus, nilkan nyrjähdys… Jos jotain tapahtuisi, tulet todennäköisesti katumaan, että et voi ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen.

3. Seuraa tunnettuja reittejä

Jos asut kaupungissa, ei ole liian riskialtista ottaa uusia reittejä yökävelylläsi. Toisaalta, jos asut maaseudulla ja varsinkin vuorillatämä voi olla erittäin vaarallista.

koirakadun yökaupunki
Krediitit: iStock

Ja hyvästä syystä sinä tai koirasi voisitte pudota rotkoon tai koloon tai joutua piikkilankaan loukkuun. Saatat myös vahingossa joutua a metsästysalue. Todellakin, metsästäjät nauttivat metsästyksestä pimeässä, joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Syy ? Juuri näinä aikoina useimmat eläimet ovat aktiivisimpia.

4. Valitse kello

Jos koirasi kävely edellyttää, että annat sen vaeltaa vapaasti metsässä, kellon kiinnittäminen kaulapantaan tai valjaisiin voi olla hyödyllistä. Tämä todellakin mahdollistaa paikanna se kellon äänen ansiosta koska et voi seurata sitä visuaalisesti.

Kello voi myös olla hyvä tapa varoittaa metsästäjiä, että koira on lähellä, joten erityistä varovaisuutta tulee noudattaa ennen saaliin ampumista.

5. Ole tietoinen villieläimistä

Yöllä kaduilla voi olla vähemmän ihmisiä, mutta eläimiä on enemmän. Ja jotkut heistä saattavat olla aggressiivisia, jos he joutuvat yllättymään sinulta ja koiraltasi.

Tietenkin on epätodennäköistä, etteivät he aistineet sinua tulevan kilometrien päästä, mutta et koskaan tiedä. Varotoimenpiteenä on parempi pudottaa kuulokkeet…

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Koiran tassut ovat puhtaammat kuin kengänpohjamme

5 tärkeää asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä voimakkaasta koirasta