Koiran tassut ovat puhtaammat kuin kengänpohjamme

Tämä saattaa tuntua täysin intuitiiviselta, mutta kuitenkin: erittäin vakavassa tutkimuksessa on päätelty, että koiraystävämme eivät ole niin tyhmiä kuin tapana yleensä sanoo. Hyvä pointti koiran ystäville, jotka pitävät puhtaasta kodista. Mutta tämä paljastus on ennen kaikkea uusi mahdollisuus vaientaa juoruja, jotka kieltäytyvät – kerta toisensa jälkeen, tervettä järkeä ja lakia vastaan ​​– avustajakoirista esimerkiksi supermarketeissa.

Puhtaampi kuin uskotkaan

Ikuisessa keskustelussa, joka koostuu koirien erottamisesta kissoista, ensimmäisiä moititaan usein siitä, että he ovat vähemmän puhtaita kuin heidän kissaystävänsäkeitä he ovat ylistetty moitteettomasta hygieniasta. Ja silti joskus unohdamme yhtälön elementin: me, ihmiset, ovatko he hiuspallon omistajia. Koska tuoreen tutkimuksen tulosten perusteella näyttää siltä, ​​​​että avustajakoirilla on tassut puhtaampia kuin kenkäpohjamme

Tiettyjen laitosten omistajat eivät kuitenkaan usko uskovansa tähän, vaan he vaativat sitä kieltäytyä opaskoirien läsnäolosta rakenteissaan… joiden on juuri tarkoitus ottaa vastaan ​​avustajakoiria! Saksassa kuitenkin 81 %:lla ihmisistä on mukana palvelukoira on koskaan evätty pääsy julkiselle paikalle.

Eniten käytettyjen tekosyiden joukossa että hygieniasta tulee esiin suhteellisen usein. Silti nämä koirat ovat erityisiä koulutettu olemaan hajamielinen, joko ihmisten tai elintarvikkeiden kautta. Ei hätää sillä puolella, joten… Entä heidän jalkojaan?

Tieteellisesti todistetut tulokset

Lehden mukaan Uutiset Medicalei vähempää kuin 10 000 ihmistä hyötyy avustajakoiran avusta Euroopassa. Utrechtin yliopiston (Alankomaat) tutkijat suorittivat tutkimuksen selvittääkseen, onko jälkimmäinen todella terveysriski.

palvelukoira
Krediitit: iStock / bobbymn

Tätä varten alapuolet 25 avustajakoiraa analysoitiin, samoin kuin niiden omistajien kenkien pohjat. Myös toinen 25 lemmikkikoiran ryhmä ja heidän omistajansa tarkkailtiin. Siksi tutkijat etsivät enterobakteerien jälkiäjoka löytyy esimerkiksi suolistosta ja joskus aiheuttaa ripulia.

Hyväksy vihdoin avustajakoirat julkisilla paikoilla

Tulokset: ”koirien tassut paljastuivat puhtaampia kuin pohjat»lainatakseni Jasmijn Vosia, joka johti osittain tutkimusta, ja tämä johtuu siitä 30% vähemmän. Koirien tassut näkyivät 72 % negatiiviset luvut Enterobacteriaceae, verrattuna 42 %:iin pohjallisten kohdalla! Vaikka kotikoirat saivat heikommat arvosanat kuin avustavat kollegansa, myös heidän tassut säilyvät vähemmän bakteereja kantavia kuin omistajiensa kengät

Tutkijoille tämä tarkoittaa viime kädessä sitä ”Koiran tassujen aiheuttaman saastumisen vähentämiseen tähtäävät hygieniatoimenpiteet eivät näytä tarpeellisilta”. Lyhyesti sanottuna avustajakoirasta kieltäytyminen sairaalassa on kuin pyytäisi kaikkia ihmisiä riisumaan kenkänsä ennen ovesta menemistä… Absurdia, eikö?

Minkä ikäisenä pennut lakkaavat pureskelemasta mitään ja kaikkea?

Koiran ulkoiluttaminen yöllä: 5 varotoimia