Huonoimmat ja parhaat pelit pennullesi tai vanhemmalle koirallesi

Kaikki koirat eivät voi pelata samoja pelejä. Itse asiassa kaikki riippuu eläimen terveydentilasta, painosta, kestävyydestä, mutta myös ja ennen kaikkea sen iästä. Näin ollen pennulla ei missään tapauksessa saa olla samoja aktiviteetteja kuin aikuisella koiralla. Ja tämä vaikka hänen uskomaton energiansa saa sinut uskomaan, että hän pystyy mihin tahansa! Samoin vanhempi koira ei välttämättä leiki niin intensiivisesti kuin nuorempana, vaikka se näyttää silti olevan hyvässä kunnossa!

Huonoimmat pelit pennuille ja vanhemmille koirille

Pennun vartalo jatkaa kasvuaan ja kehittymistä kunnes hän oli kaksivuotias noin. Tämä ajanjakso on kuitenkin välttämätön sen kasvun sujuvalle sujumiselle. Pieninkin vakava vamma tai pieninkin intensiivinen ponnistus luihin tai niveliin voi aiheuttaa vakavia seurauksia aikuisiässä.

Tästä syystä se on vahvasti ei suositella kannustamaan pentua hyppäämään tai tehdä äkillisiä liikkeitä. Mitä vähemmän hän kokee suuria shokkiaaltoja luissa, sitä vähemmän hän on vaarassa loukkaantua tai saada mekaanisia terveysongelmia aikuisena. Samalla tavalla, iäkkään koiran tulee säilyttää nivelensä jotka ovat nyt hauraampia.

Siksi seuraavia pelejä pidetään ”vaarallisina” alle 24 kuukauden ikäisille pennuille ja yli 10-vuotiaille koirille (7 vuotta vanhoille koirille):

  • le saut d’obstacles (tyyppi agility)
  • frisbee
  • pallon heittäminen
kultaisennoutajan pentulelu puruluut
Krediitit: iStock

Parhaat pelit pennuille ja vanhemmille koirille

Loppujen lopuksi on parempi suosia pelejä, joissa koira pysyy vakaana kaikilla neljällä jalalla. the köydenveto peli sopii esimerkiksi erityisesti alle kuuden kuukauden ikäisille pennuille. Tämä peli ei kuitenkaan sovellu vanhemmille koirille, joilla on selkäongelmia. Pelaaminen on helppoa: ota lelu, mieluiten köysi, ja anna pennulle toinen pää. Tavoitteena on, että hän ampuu sen.

Ole kuitenkin varovainen, ettei paine ole liian korkea ja että karvapallosi voittaa usein (joten muista päästää lelusta irti). Muuten tämä peli voi turhauttaa hänet. Ja pienimmälläkin aggression merkilläkuten murinaa, nuhtele lemmikkiäsi ja lopeta leikki välittömästi.

Huomaa, että kuuden kuukauden kuluttua voit lisätä pelien intensiteettiä maltillisesti pennun kanssa. Mutta sinun on varmistettava, että hänen mahdolliset hyppynsä eivät ylitä hänen kyynärpäänsä korkeutta! Sitten 14 kuukauden iästä alkaen voit alkaa saada hänet urheilemaan, kuten esimerkiksi jatkuvaan 20 minuutin lenkkeilyyn useita kertoja viikossa.

Toisaalta vanhemmalla koiralla asia on päinvastoin, mitä vanhemmaksi hän tulee, sitä enemmän hänestä pitää huolehtia!

Pidät myös:

Kuinka paljon liikuntaa koira tarvitsee päivässä?

Kuinka miehittää koirani poissa ollessani: 10 erittäin tehokasta ideaa!

Tennispallot koirille: siksi sinun tulee olla varovainen niiden kanssa

Mutta miksi koirani pissaa aina sänkyyn?

7 parasta koirarotua, jotka näyttävät eniten susilta