Eläinlääkintäpannat vaikuttaisivat eläinten mielenterveyteen

Suojakartiota, jota kutsutaan myös kaulukseksi, käytetään usein koirien ja kissojen suojaamiseen leikkausten jälkeen tai sairauden aikana. Ihmisen puolella nämä laitteet saavat sinut joskus hymyilemään, ja ne yhdistetään yleensä häpeään. Mutta entä tärkeimpien sidosryhmien tunteet? Tämä on kysymys, johon australialaiset tiedemiehet ovat yrittäneet vastata.

Ruff, siunaus valepuvussa

Yleensä kaulapanta määrätään usein siten, että eläimet – erityisesti koirat ja kissat – älä nuolla tiettyjä haavoja kirurgisen toimenpiteen jälkeen. Toisaalta sitä käytetään myös eläimen ehkäisemiseen älä raaputa silmiäsi tai kuono. Kaikissa tapauksissa tällainen laite on varattu suojella ja parantaa.

häpeän kohde

Toisaalta eläimiemme rasittaminen näillä suurilla käpyillä voi joskus saada sinut hymyilemään… Siihen pisteeseen, että joskus viitataan niihin häpeän kauluksina. Ne estävät sinua pääsemästä tiettyihin paikkoihin tai yksinkertaisesti juomasta tai syömästä kunnolla. Jos se antaa heille mahdollisuuden ylläpitää hyvää fyysistä kuntoaentä heidän mielenterveytensä?

Keskity eläinten tunteisiin

Tämä on peruskysymys, joka motivoi näiden australialaisten tutkimusta, sillä he julkaisivat tutkimuksensa tulokset tällä viikolla. Tätä varten he käyttivät tietoja omistajilta 434 koiraa ja kissaa. Kaiken kaikkiaan yksi elämänlaadun heikkeneminen havaittiin 77,4 prosentilla näistä eläimistä, kun ne käyttävät eläinlääkinnällistä kaulusta.

koiran eläinlääkärin kaulapanta
Tekijät: iStock / Daniel Besic

Mikä vaikutus mielenterveyteen?

Miten nämä tulokset selitetään? Pääasiassa johtuen vaikeuksia tämän kartion aiheuttama. Itse asiassa 60,2 prosentilla koirista ja kissoista oli ongelmia juo ja syö. Ja määrä nousee 67,5 %, kun on kyse pelaamisesta !

Todellinen ongelma, kun tiedämme kuinka paljon leikkiminen on lemmikille tärkeää. Myös muita komplikaatioita listattiin, kuten putoaminen portaista ja ärsytyksiä.

Stressitekijä

Johtopäätöksessään tiedemiehet ovat muodollisia. Tohtori Anne Fawcett sanoo:

”Tutkimuksemme päätteli, että eläinlääkintäpantat voi aiheuttaa stressiä eläimissä, mikä voi sitten aiheuttaa stressiä omistajille. »

Lisäksi näiden 12 kuukauden tarkkailukuukauden aikana monet ihmiset ovat päättäneet poistaa turbinaatin välttääkseen lemmikkinsä epämukavuuden pitkittymistä. Tältä osin tutkimus määrää, että eläinlääkäreiden pitäisi varoittaa omistajia mahdollisista riskeistä kauluksia on käytettävä.

Mitä vaihtoehtoja?

Pitäisikö nämä arkiset esineet näiden tulosten perusteella kieltää? Tutkimuksensa yhteenvedossa tutkijat suosittelevat, että eläinlääkärit ehdottaa vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Ei hetkeäkään Siksi ei ole kysymys lääketieteen ammattilaisten auktoriteettien kiertämisestä tekemällä henkilökohtaisia ​​aloitteita. Paras on siis keskustella siitä niiden kanssa ja nähdä, onko mahdollista löytää vaihtoehtoisia keinoja, kuten puhallettavat kaulukset tai sukat.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

Eläinlääkäri: 4 vinkkiä maksamaan vähemmän

Koirat käyvät useammin eläinlääkärissä kuin kissat

Miksi koirat kallistavat päätään, kun puhumme heille?

8 erittäin vaarallista väärinkäsitystä