8 erittäin vaarallista väärinkäsitystä

Koiranomistajana tiedät todennäköisesti jo tärkeimmän talven vaaroista jotka odottavat lemmikkiäsi: jäänpoisto suolaa, vilustuminen, painonnousu… Mutta tiesitkö, että jotkut myytit, joiden uskomme olevan totta, ovat itse asiassa täysin vääriä? Niitä käyttämällä voit jopa vaarantaa koirasi terveyden. Tämän välttämiseksi tässä tärkeimmät saadut ideat koirista ja talvesta, jotka on ehdottomasti unohdettava!

1. Ei tarvitse poistaa lunta hänen takkistaan

Kun koirasi tulee takaisin a kävellä lumessase on aina sama asia: se on paakkuuntuneen lumen palasia hiuksissa, joita on erityisen vaikea poistaa. Tässä tapauksessa suurimman osan ajasta luovut pelistä kertomalla sen itsellesi lumi sulaa lopulta itsestään. Ja harmi, jos koirasi saa vettä ympäri taloa…

Todellisuudessa tämän ylimääräisen lumen poistamiseen on enemmän kuin välttämätöntä käyttää aikaa. Syy ? Jos et, koirasi yrittää poistaa sen itse. nuoleessaan tai puremalla. Kuitenkin sen lisäksi, että liiallinen nuoleminen voi vahingoittaa hänen ihoaan jo kuivaa pakkasen takia, on myös mahdollista, että lumi sisältää pakkasnestettä tai tiesuolaa. Tässä tapauksessa koirasi on vaarassa sairastua.

2. Sitä ei tarvitse hoitaa kirppujen ja punkkien varalta

Luulitko, että talvella loiset, kuten monet muutkin hyönteiset, nukkuvat talviunta? Vai onko kylmä tappanut heidät? Ajattele uudelleen, kirput ja punkit ovat erityisen tärkeitä vastustuskykyinen ja joilla on refleksi etsiä a lämmin suoja kun lämpötilat laskevat. Näin ollen on täysin mahdollista, että he ovat löytäneet turvan omasta kodistasi!

Välttääksesi mahdollisen kutinan koirallesi, harkitse loislääkityksen antamista. kerran kuukaudessavuoden joka kuukausi!

3. Ei tarvitse antaa hänelle vettä kävelyllä

Kun kylmä alkaa, sinulla ei enää ole refleksiä ottaa vettä koirallesi kävelyn aikana. Todellakin, luulet sen olevan vähemmän todennäköisesti kuivumaan kylmällä säällä. Ei!

Itse asiassa kuivuminen on todellinen vaara talvella. Ja hyvästä syystä, koska sää on usein erittäin kuiva, koirat yleensä menettää paljon kosteutta hengityksensä kautta. Joten varmista, että hiuspallossasi on aina pääsy vesille tuore ja puhdas (mutta ei jäädytetty). Ja tämä milloin tahansa päivästä ja yöstä.

4. Sitä ei tarvitse peitellä

Monet meistä ajattelevat, että koirat ovat paljon enemmän kylmää kestävä kuin me, heidän turkkinsa ansiosta. Mutta todellisuudessa kaikki riippuu koirasta. Jotkut rodut, kuten esimerkiksi siperianhusky, sietävät hyvin kylmää, kun taas toiset, kuten chihuahua, vaativat erityistä huomiota lämpötilojen laskeessa. Vähän takki on jopa hyvin usein tarpeen, jotta eläintä voidaan kävellä täysin turvallisesti.

koira lumi talvi kylmä huivi
Krediitit: iStock

Lisäksi se ei todennäköisesti johdu siitä, että koiralla on erittäin paksu turkki kärsivät hypotermiasta erittäin huonolla säällä! Samoin vahvalla koiralla on täysin mahdollista paleltuma tai joitain palovammoja jalkojen tasolla kylmän tai tiesuolan vuoksi. Tai että hän myrkyttää itsensä nuolemalla tassujaan… Joten vaikka turkki ei ole välttämätön kaikille koirille, nilkkasaappaathe ovat!

5. Ei tarvitse poimia kakkaa

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta monet koiranomistajat ajattelevat, että talvella koiran kakkaa ei tarvitse poimia, koska se menee liukenee lumeentai jopa sulaa. Mutta tämä ei todellakaan pidä paikkaansa.

Itse asiassa kylmä hidastaa biohajoamisprosessia ulosteet. Joten jos et nouta niitä, ne pysyvät samassa paikassa lähes samassa kunnossa kevääseen asti. Mikä pahempaa, bakteerit on aikaa kehittyä ja saastuttaa maan kerrosta.

6. Ei tarvitse estää häntä syömästä lunta

Jos kuvittelet, että kun koirasi syö lunta, se on sama kuin juomavesi, mieti uudelleen. Itse asiassa, vaikka koirasi rakastaisi laittaa kuononsa lumeen tai pureskella sitä hampailla, sinun on estettävä se.

Syy on yksinkertainen: lumen nauttiminen voi rajusti alhaisempi kehon lämpötila koirastasi, jolloin se altistuu vielä enemmän kylmälle. Lisäksi, lumi voi piilottaa monia asioita : kotitalousjätteet, kemialliset tuotteet, jäänpoistosuola, eläinten ulosteet… Joten jos et halua lempipoikasi sairastuvan, tarkkaile häntä!

7. Ei tarvitse harjoitella häntä

Vaikka pakkanen ei tekisikään halua lähteä ulos, se ei ole sama koirallesi! Todellakin, talvella koiralla on yhtä paljon liikuntaa kuin keväällä.

Joten vaikka lyhentäisit päivittäiset kävelysi kylmän takia, varmista, että koirasi voi viettää tarpeeksi aikaa tänä aikana. Ja jos ei, tiedä, että niitä on monia asioita hänen kanssaan sisätiloissa !

8. Ei tarvitse saada häntä ulos autosta

Kesällä on mahdotonta ajatella, että jättäisit koiran autoon, joka on enemmän auringossa. Tiedät todellakin hyvin, että matkustamosta voi muutamassa minuutissa tulla todellinen uuni ja aiheuttaa nopean kuoleman lemmikistäsi. Tiedä sitten, että se on täsmälleen sama talvella! Paitsi sen sijaan, että se toimisi kuin sauna, auto toimii kuin oikea. jääkaappi.

Joten jos suunnittelet ostoksille menoa ja sinulla oli ajatus jättää koirasi autoon pakkasen vallitessa, on välttämätöntä löytää toinen ratkaisu sen suojaamiseksi.

Pidät myös:

Pitäisikö sinun pukea koirasi talvella?

Lumi: 5 varotoimenpidettä ennen koiran viemistä ulos

Voiko koirani vilustua ja vilustua?

Eläinlääkintäpannat vaikuttaisivat eläinten mielenterveyteen

6 asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä pienestä koirasta