7 asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä ainutlaatuisesta koirasta

Australianpaimenkoira, jota kutsutaan myös aussieksi tai australianpaimenkoimaksi, on koirarotu, joka on ollut muotia Ranskassa muutaman vuoden ajan, mutta se on edelleen liian vähän tunnettu. Tässä on 7 asiaa, jotka sinun tulee tietää, jos haluat adoptoida australianpaimenkoiran!

1. Australianpaimenkoira on… baski!

Australianpaimenrotu tunnustettiin Yhdysvalloissa 1900-luvun puolivälissä. Maanviljelijät etsivät a paimentaa kykenevä koira.

Nimestään huolimatta tämä lammaskoira ei ole kotoisin Australiasta. Historian mukaan nämä ovat Pyreneillä asuvat pastorit 1800-luvulla, joka olisi esitellyt tämän rodun. Nämä pastorit olisivat saaneet mennä töihin Australiaan kasvattamaan lampaita ottivat heidän vuoristokoiriaan auttaa heitä ajamaan karjaa. He olisivat sitten lähteneet Yhdysvaltoihin jonkin aikaa myöhemmin, edelleen koirien kanssa. Amerikkalaiset olisivat silloin kutsuneet heitä ”Australianpaimenkoiriksi”, koska he olivat kotoisin Australiasta.

australianpaimenkoira
Krediitit: iStock

2. Se on tukeva

Australianpaimenkoira on alun perin a työkoira. Luonteeltaan vankka, se kestää kiireisiä päiviä ilman ongelmia. Sen suuri koko, kaunis lihaksisto ja erittäin suojaava turkki tekevät siitä ihanteellisen koiran urheilullisille ihmisille. Jos hän asuu maatilalla tai vuoristossa, tämä koira on erittäin iloinen voidessaan juosta ympäriinsä ja olla hyödyllinen.

australianpaimenkoira
Krediitit: iStock

3. Hän ei voi sietää yksinäisyyttä

Australianpaimenkoira on dynaaminen koira, joka rakastaa perhe-elämää. Elämä asunnossa, lisäksi usein poissa olevan isännän kanssa, tekisi hänet onnettomaksi. Hän tarvitsee a kotiin, jossa hän voi aktivoida suuren osan päivästä ja ympärillä olemisesta.

Erittäin helläse on koira uskollinen joka rakastaa herraansa yli kaiken. Toisaalta se voi näyttää tuskaa kun hän huomaa olevansa yksin kotona ja tekee jotain typerää, jos emme anna hänelle kaikkea hänen tarvitsemaansa huomiota.

australianpaimenkoira
Tekijät: Torstensimon/Pixabay

4. Hänen adoptiohintansa on korkea

Puhdasrotuisen koiran ottaminen on kallista. Australianpaimenkoira ei ole poikkeus, päinvastoin. Sinun on maksettava 700-1500 euroa kasvattajalle lähtemään pennun kanssa.

australianpaimenkoira
Tekijät: Unicorn-Pictures/Pixabay

5. Hänellä on miellyttävä luonne

Australianpaimenkoira riitelee harvoin. Hänen rauhallinen ja huomaamaton luonne antaa sen mukautua mihin tahansa tilanteeseen. Hänellä on edelleen a vahva luonne joka pakottaa hänet reagoimaan välittömästi, kun hän aistii pahantahtoisen yksilön tai koiran läsnäolon häntä tai hänen perhettään kohtaan.

australianpaimenkoira
Tekijät: Ted Van Pelt/Flickr

6. Hän on jonkin verran pidättyväinen

Se on vakio Australianpaimenkoiralla. Hyvästä luonteestaan ​​huolimatta hän on hyvin varovainen vieraita kohtaan. Hän tarvitsee aikaa arvostaakseen muita, miehiä tai eläimiä. Mutta kun hän myöntää luottamuksensa, hänen kiintymyksensä on erityisen voimakas.

australianpaimenkoira
Krediitit: iStock

7. Hänellä voi olla neljä erilaista turkin väriä

Australianpaimenkoiran turkki voi olla musta, punainen, blue merle tai punainen merle. Sen mukana voi olla valkoisia tai ruskeita täpliä. Nämä ainutlaatuiset värit tekevät siitä entistä majesteettisemman.

Australianpaimenkoiralla voi myös olla erivärisiä silmiä. Todellakin, se voi syntyä Seinän silmät tai niissä on useita sävyjä samassa silmässä.

australianpaimenkoira
Tekijät: Max Pixel

Pidät myös:

Bordercollie vai australianpaimenkoira: kumpi valita?

Bordercollie: 5 asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä hyperaktiivisesta koirasta

5 parasta Iron Health -koirarotua

10 talven vaaraa, joista jokaisen lemmikin omistajan tulisi tietää

Miksi koirat kallistavat päätään, kun puhumme heille?