6 asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä pienestä koirasta

Pienistä molossikasvoistaan, lihaksikkaasta vartalostaan, lepakkokorvistaan ​​ja epätavallisesta persoonallisuudestaan ​​tunnettu ranskanbulldoggi on yhä suositumpi pieni koira. Jos haluat lisätietoja hänestä, se on täällä!

1. Hänellä on menneisyys vahtikoirana

Alun perin ranskanbulldogia käytettiin vartioimaan kauppiaiden varastoja, mutta myös metsästää rottia. Mutta sen erityisen ihastuttavan luonteen vuoksi aateliset ja rikkaat omaksuivat sen nopeasti. Vielä yllättävämpää hän on toiminut pitkään prostituoitujen henkivartijana.

Siksi ranskanbulldogilla on nykyäänkin tapana ottaa koiransa, vaikka häntä pidetään yksinomaan seurakoirana. huoltajan rooli hyvin vakavasti. Mutta varokaa, hän ei koskaan hauku ilman syytä! Toisaalta hänellä on pitkä aika menetti metsästysvaistonsa

2. Hänellä on kultainen luonne

Totta klovni jaloissa, ranskanbulldoggi rakastaa olla huomion keskipisteenä ja saada yleisönsä nauramaan. Luonteeltaan iloinen koira voi viettää tuntikausia leikkiä, etenkin lasten kanssa. liikaa seurallinen, hän ei pelkää vieraita. Päinvastoin, se on ensimmäinen, joka tervehtii heitä ovella! Hän tulee myös hyvin toimeen muiden eläinten kanssa, lukuun ottamatta uroskoiria, joita hänen on vaikea sietää.

Lisäksi hieman ”raivokkaasta” ulkonäöstään huolimatta hän todella osaa olla hyvin suloinen ja hellä. Joskus se voi jopa kääntyä hieman tahmeajopa mustasukkainen ja omistushaluinen isäntänsä kohtaan, jolle hän omistaa rajattoman rakkauden ja ihailun.

Erittäin järkeväähän pystyy myös aistimaan pienimmänkin muutoksen perheenjäsentensä mielialassa.

Ranskanbulldoggi koira
Tekijät: EGILEO/Wikimedia Commons

3. Hän on enemmän laiska tyyppi

Vaikka ranskanbulldoggi on väsymätön pelaaja, hän osaa myös olla rauhallinen ja varautunut. Tässä mielessä se on täydellinen sopii kerrostaloasumiseen. Varsinkin kun hän ei tarvitse paljon retkiä viettääkseen itseään. Toisaalta hänen on vaikea sietää yksinäisyyttä…

Lisäksi tämä pieni koira ei ole hyperaktiivinen tyyppi. Päinvastoin, hän tykkää viettää tuntikausia torkkuen sohvalla rakkaan isäntänsä rinnalla. Siesta-aika on hänelle myös pyhä hetki, jonka aikana häntä ei saa häiritä.

On myös huomattava, että hänellä on jonkin verran… kehittynyt mukavuuden tunne. Mitä pehmeämpi, sen parempi!

4. Hänellä voi olla hengitysvaikeuksia

Kaiken kaikkiaan ranskanbulldoggi on kova koira. Mutta hänen kasvojensa muodon vuoksi hänellä voi olla hengitysvaikeuksia, varsinkin kun on kuuma tai fyysisen rasituksen jälkeen. Ja hyvästä syystä se on yksi niistä brakykefaaliset koirateli jolla on litistetty kuono.

Näillä koirilla on pienemmät sieraimet ja henkitorvi kuin muilla koirilla, joten ilman on vaikeampi kiertää. Se ei ole myöskään harvinaistahe kuorsaavat yöllä, ja joskus jopa hereillä! Lisäksi heidän kehonsa muoto, joka liittyy heidän hengitysvaikeuksiinsa, ei tee heistä kovin hyviä uimareita…

Huomaa, että ranskanbulldogin hengitysteihin kohdistuvan paineen rajoittamiseksi on välttämätöntäkäytä valjaita kaulakorun sijaan.

koiran valjaat
Krediitit: iStock

5. Hän on erittäin (liian) ahne

Ei ole sattumaa, että monet ranskanbulldogit ovat ylipainoisia… Tämä koira, joka yleensä painaa 8-14 kg hänellä on todellinen ongelma suhteessaan ruokaan. Ja hyvästä syystä se olisikin epätoivoisesti herkkua tai pala kinkkua.

Valitettavasti hänen hengitysvaikeuksistaan ​​johtuen pienimmälläkin ylimääräisellä kilolla voi olla todellinen vaikutus hänen terveyteensä. Tästä syystä on tärkeää varmistaa, että hän saa tasapainoisen ruokavalion.

6. Hän tuskin kuolaa

Kun tarkkailet ranskanbulldogia, sanot itsellesi, että sellaisilla huulilla hänen täytyy välttämättä kuolata. Ja totta puhuen, kuolaavan koiran omistaminen ei suoraan sanottuna ole miellyttävää.

Mutta todellisuudessa tapa ei tee munkkia! Todellakin, ranskanbulldoggi kuolaa hyvin vähän, mikä on melko tuntuvaa molosserille.

Pidät myös:

Koiran adoptoiminen, jolla on murskattu nenä, ei ole niin hyvä idea… Selitämme miksi!

Brakykefaaliset koirat: yleisimmät terveysongelmat

6 parasta ryppyisen ihon koirarotua

8 erittäin vaarallista väärinkäsitystä

Miksi koirani nuolee usein tassujaan?