5 tärkeää asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä voimakkaasta koirasta

Bullmastiffi on mastiffin ja englantilaisen bulldogin risteytyksestä syntynyt mastiffityyppinen brittiläinen koira, jolla on todellinen ”suu”. Se on koira, jota emme unohda! Kysymyksessä ? Hänen vaikuttava ruumiinrakenne ja kova ilma. Mutta todellisuudessa hän ei ole verenhimoinen koira!

Hyvä tietää : Bullmastiffilla on suhteellisen lyhyt elinajanodote, 8-10 vuotta!

1. Vahtikoira ensin

Hieman vaikuttavan ulkonäön ja rohkean luonteensa ansiosta Bullmastiffia on käytetty pitkään vahtikoira ja taistelukoira.

Mutta epätavallisen tyylinsä ja oppimiskykynsä ansiosta hän oli myös erinomainen kumppani brittiläisille metsänvartijoille, jotka käyttivät häntä salametsästäjien jäljittäminen. Bullmastiffin tehtävänä ei ollut hyökätä tunkeilijoiden kimppuun, vaan pysäyttää heidät isäntänsä saapumiseen asti kiinnittämällä heidät maahan.

Krediitit: Wavetop/iStock

2. Iso jigi

Sen kanssa 40-60 kg Bullmastiffi on keskimäärin yksi niin sanotuista ”isoista koirista”. Hänen päänsä, massiivinen, ryppyinen ja neliömäinen, samoin kuin hänen ärsyttävää kuolaamistaipumusta saa hänet näyttämään oikealta koiralta. Laskematta musta maski jota hän käyttää kasvoillaan kuonon tasolla ja mikä saa hänet näyttämään pahalta pojalta. Huomaa, että hänen korvansa ovat myös tummemmat kuin muu keho.

Hänen turkkinsa on lyhyt, kova ja useimmiten kellanruskea, punainen tai brindle.

Tekijät: Anat0ly/iStock

3. Suojeleva koira

Toisin kuin hänen fysiikkansa antaa ymmärtää, Bullmastiffi ei ole se ilkeä koira kuin kuvittelee. Päinvastoin, se on a suhteellisen rauhallinen koira ja rentoa. Aina hyvällä tuulella ja suojaavalla vaistolla hän osaa myös olla viisas kaikissa tilanteissa.

Mutta missä hänen suojaava vaistonsa on kehittynein, on lasten kanssa. Todellakin, Bullmastiffilla on taipumus omaksua todellinen lastenhoitaja asenne heidän kanssaan. Lempeä, mutta erittäin valppaana ja heille omistautunut, ei ole harvinaista, että hän käyttäytyy luonnollisesti kuin olisi heidän henkivartijansa.

bullmastiffi
Laajuus: Iurii/iStock

4. Aktiivinen koira… mutta ei liikaa

Bullmastiffi on erittäin dynaaminen joka arvostaa leikkihetkiä isäntänsä ja joskus myös muiden koirien kanssa. Se ei kuitenkaan missään tapauksessa saa hyötyä liian intensiivisestä toiminnasta. Syy ? Kuten kaikki suuret koirat, hänen nivelensä on säilytettävä nivelsairauksien, kuten nivelrikon tai niveltulehduksen, tai luustosairauksien, kuten lonkkadysplasian, puhkeamisen välttämiseksi. Lisäksi sen hieman litistetty kuono-osa estää sitä säätelemästä kehon lämpötilaa kunnolla.

Bullmastiffin on kuitenkin kyettävä ponnistelemaan joka päivä, muuten hänelle kehittyy lopulta käyttäytymisongelmia. Puhumattakaan tästä suuri gourmanti sillä on ärsyttävä taipumus lihoa nopeasti…

bullmastiffi
Tekijät: sinarp2/iStock

5. Herkkä ja huomaamaton koira

Bullmastiffi on kuunnella pienintäkin mielialan muutosta isäntänsä kanssa, mikä tekee hänestä erityisen rakastettavan koiran. Hellä, hän pitää siitä, että hänen suhteensa omistajiinsa perustuu luottamukseen ja keskinäiseen kunnioitukseen. Näin ollen, vaikka hänen koulutuksensa on oltava luja, se ei saa missään tapauksessa olla väkivaltaista. Lisäksi hän on koira, joka tarvitsee ihmisen seuraa ja joka hänen on vaikea sietää yksinäisyyttä.

Lisäksi Bullmastiffilla on se erityispiirre, että se on suhteellisen huomaamaton koira, joka älä koskaan haukku ilman syytä. Hän todellakin tietää eron ystävien ja ilkeiden tunkeilijoiden välillä. Ja se on todella arvostettavaa!

Bullmastiffi
Tekijät: Laures/iStock

Piditkö tästä Bullmastiffia käsittelevästä artikkelista? Pidät myös:

Ranskanbulldoggi: 6 asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä pienestä molosserista

6 parasta ryppyisen ihon koirarotua

Top 10 koirarotua, joita pidetään ”vaarallisimpana”

Koiran ulkoiluttaminen yöllä: 5 varotoimia

Tästä syystä koirat haluavat haistella yksityisiä osiamme