5 erilaista huskytyyppistä koirarotua

Aiotteko adoptoida huskyn? Ymmärrämme sinua, tämän koiran villi kauneus on kiehtovaa! Mutta ennen kuin päätät, tiedä, että ei ole yhtä huskytyyppiä, vaan useita. Tutustu jokaisen erityispiirteisiin, jotta voit tehdä valintasi täysin mielenrauhalla!

1. Siperianhusky

Se on tunnetuin Husky. Kuten nimestä voi päätellä, siperianhusky, joka painaa yleensä 16-30 kiloa, on kotoisin Siperiasta. Ilmestyi 2000 vuotta eKr., sitä on käytetty pitkään rekikoira nomadiheimojen toimesta. Tämä koirarotu on osoittanut itsensä rekikoirakilpailuissa 1900-luvun alusta lähtien, erityisesti legendaarisen Balton ansiosta.

Siperianhuskylla on upea luonne. Ja hyvästä syystä huolimatta a luonnollinen seurallinen, lempeä ja leikkisä, hän voi olla hyvin itsepäinen. Hän tarvitsee mestarin, joka pystyy kanavoimaan hyperaktiivisuutensa ja saamaan hänen kunnioituksensa, muuten hän voi nopeasti osoittautua elämiskelvottomaksi. Varsinkin kun siinä on a vahva saalistusvaisto joka voi pakottaa hänet pakenemaan.

Toisaalta huolimatta sen maineesta itsenäisenä koirana, hän ei arvosta yksinäisyyttä. Päinvastoin, Siperianhusky on tottunut elämään ryhmässä!

siperian husky koira
Krediitit: iStock

2. L’Alaskan Husky

Susien, siperianhuskyjen ja metsästyskoirien välisistä risteytyksistä saatu alaskanhusky on ulkonäöltään hyvin erilainen kuin serkkunsa. Itse asiassa sillä on yleensä pitkät jalat, laiha runko ja vähemmän tiheä turkki. Sen ulkonäkö on lähempänä suden ulkonäköä kuin siperianhusky. Se voi myös painaa jopa 40 kiloa.

Mutta jos Alaskan Husky on nyt niin laajalle levinnyt, se ei johdu hänen ruumiistaan ​​vaan hänen urheilutaidoistaan. Voimassa, se on paljon nopeampi ja kestävämpi kuin siperianhusky. Suorituksensa ansiosta hän on nykyään maailman eniten käytetty rekikoira.

Sopeutuva ja seurallinen, tämä koira voidaan kouluttaa täydellisesti, jos tarjoat hänelle mahdollisuuden harjoitella tarpeeksi joka päivä. Verrattuna, sitä ei suositella asunnossa koska hän vihaa olevansa lukittuna ja voi siksi omaksua tuhoisan käyttäytymisen.

chien husky alaskan
Tekijät: Maureen/Flickr

3. Alaskanmalamuutti

Se sekoitetaan usein siperianhuskyyn, Alaskanmalamuutti on itse asiassa pitempi ja painavampi koska se painaa yleensä yli 30 kiloa. Lisäksi hänen silmänsä ovat yleensä ruskeat ja häntä on paljon tuuheampi. On huomattava, että tämä pohjoismaisten rekikoirien rotu on tunnettu siitä Rauta terveyson yksi vanhimmista olemassa olevista.

Alaskanmalamuutti, jolla on erittäin tasapainoinen luonne, sopeutuu täydellisesti perhe-elämään. Varsinkin sen jälkeenhän rakastaa lapsia ! Hellä, leikkisä ja seurallinen, hän tulee myös hyvin toimeen ihmisten ja sukulaistensa kanssa.

Toisaalta tämä koira, joka on erityisen omistautunut isännälleen hänen on vaikea sietää yksinäisyyttä.

malamuutti koira
Krediitit: iStock

4. L’Alaskan Klee Kai

Huskylla on myös miniversionsa: the Alaskan Klee Kai ! Tämä koira, joka voi painaa 4-11 kiloa, on seurausta alaskanhuskyn ja pienen koiran vahingossa tapahtuvasta risteytyksestä.

Mutta älä mene lankaan Alaskan Klee Kain koosta. Ja hyvästä syystä hänellä on sama luonne kuin Siperianhuskylla! Siksi se on erittäin dynaaminenjossain määrin hallitseva ja jolla on erityisen kehittynyt metsästysvaisto. Toisaalta hänellä on taipumus olla varovainen vieraita kohtaan…

chien alaskan klee kai
Tekijät: Hyrel/Wikimedia Commons

5. Pomsky

alkaen a kääpiöpystykorvan ja siperianhuskyn risteys, Pomsky on yhä suositumpi koira. Ja hyvästä syystä hänen pieni kokonsa, noin 10 kilon painonsa ja hänen huskykasvonsa sulattavat kaikki primitiivisten koirien ystävät.

Mutta mitä tulee hänen luonteeseensa, on parempi, että hänellä on vahva sydän huolehtiakseen Pomskysta. Todellakin, tämä pieni koira osaa näyttää itsepäinen, oikukas, kärsimätön, tottelematon ja erittäin energinen. Mutta voit olla varma, että hänellä on myös kahdelta vanhemmiltaan perittyjä ominaisuuksia. Todellakin, se on a koira on aina iloinen eläessäänjoka osaa osoittaa kaiken kiintymyksensä isäntäänsä kohtaan ja jonka kanssa voimme leikkiä tuntikausia!

pomsky koira
Tekijät: Paulconwall/Wikimedia Commons

Lähde

Pidät myös:

5 asiaa, jotka jokaisen tulevan koiranomistajan tulisi tietää

8 ihanteellista koirarotua kissan ystäville

7 parasta koirarotua, jotka näyttävät eniten susilta

Tykkääkö koirasi leikkiä kuolleiden lehtien pinoissa? Ole varovainen !

3 hyvää syytä poimia aina koirasi jätökset!