3 varotoimenpidettä ennen kuin ryhdyt

Joulun tai Halloweenin lähestyessä ei ole harvinaista nähdä verkkoon lukuisia kuvia naamioituneista eläimistä ja erityisesti koirista. Yksinkertaisesta jouluhatusta täydelliseen Batman-asuun, jotkut omistajat pitävät hauskaa. Vaikka tämä saattaa aluksi tuntua hauskalta, se voi itse asiassa osoittautua todelliseksi kidutukseksi eläimelle. Jos halu naamioida koirasi on kaikesta huolimatta vahvempi kuin mikään muu, lue ensin nämä muutamat vinkit!

Huomaa, että turkin pukeminen koiralle sen suojaamiseksi kosteudelta tai kylmältä ei ole verrattavissa sen naamiointiin. Itse asiassa sen pukeminen talvella on sen hyvinvoinnille välttämätönjopa hänen terveytensä. Verrattuna, sen naamiointi on enemmän kuin mielijohteesta sen omistajalta. Monet organisaatiot pitävät sitä myös a hyväksikäytön teko. Ja hyvästä syystä, koira ei ole lelu. Eikä muotiasusteena. Joten jos todella haluat pukea koirasi, sinun tulee aina pitää mielessä hänen mukavuus ja hyvinvointi.

1. Enintään yksi potkuri kerrallaan

for’vältä koirasi ylikuormitusta, muista pukea se vain yhdellä asusteella kerrallaan. Unohda täydelliset asut, jotka sisältävät t-paidan, huivin ja hatun! Älä myöskään valitse naamiota, jossa on pomponeja tai muita lisävaruste, jonka hiuspallosi voi niellä.

Joka tapauksessa älä koskaan jätä koiraasi puvun kanssa ilman valvontaa.

2. Kiinnitä huomiota liikkumisvapauteen

Se on heidän ansiota korvatheidän silmät tai jopa osoitteessa hännän sijainti että koirat voivat kommunikoida kanssamme ja muiden koirien kanssa. Siksi et saa peittää näitä kehon osia.

naamioitu chihuahua-koira
Krediitit: iStock

Varmista myös, että koirasi on naamioitu ei häiritse hänen liikkeitä. Hänen on kyettävä kävelemään, hyppäämään, makaamaan, syömään, juomaan ja raapimaan esteettä. Jos ei, poista se välittömästi. Ei todellakaan ole harvinaista, että tapauksia tapahtuu liian tiukan huivin tai huonosti puetun paidan vuoksi. Ei vain koirasi tuntea epämukavuutta mutta lisäksi hän pystyi satuttaa tai tukehtua.

3. Enintään muutama minuutti

Pukeutuminen voi olla totta stressin lähde koirallesi. Joten anna hänen käyttää vain naamioaan aika ottaa kuva matkamuisto tai esitellä sitä ympärilläsi oleville. Eli ei enempää kuin muutama minuutti! Tämä hyvin lyhyt aika saattaa erityisesti salliaestää koiraasi joutumasta mahdollisiin ärsytyksiin seuraten vaatteen hieromista hänen iholleen.

Ja jos huomaat, että hänellä on surullinen ilme, hän on korvat alas taakse tai yrittää riisua pukunsa, ota se pois odottamatta toista sekuntia.

Pidät myös:

6 hajukoiraa vihaavat eniten maailmassa

Sisäänvedettävä talutushihna: todellinen vaara sinulle ja koirallesi

Siksi sinun tulee ulkoiluttaa koiraasi joka päivä, vaikka sinulla olisi puutarha!

Miksi koirani nuolee usein tassujaan?

10 päivittäistä toimintaa, jotka lyhentävät koirasi elämää