10 tärkeää asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä pienestä mastiffista

Mopsi, joka tunnetaan myös nimellä ”Mopsi”, on yhä suositumpi koira. Syy tällaiseen menestykseen? Hänen ihastuttava luonne, pieni koko, korkkiruuvi häntä ja ennen kaikkea hänen jäljittelemättömät kasvonsa. Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää tästä ainutlaatuisesta koirasta!

1. Hän näyttää minimastiffilta!

Jos pidät molossereista, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta adoptoida isoa koiraa, Carlin on sinua varten! Todellakin, hänen kanssaan paino 6-8 kg keskimäärin ja sen koko on samanlainen kuin a Ranskan bulldoggi tai Bichon Frisé, se ei ole tilaa vievä.

Mutta se, mikä viettelee eniten, on se mastiffin ilme. Ja hyvästä syystä, hänen jäykkä vartalonsa, ryppyiset kasvonsa ja musta naamio kasvoillaan, voimme vain halkeilla! Puhumattakaan hänen erityisen ilmeikkäistä ja ihastuttavia suurista pyöreistä silmistään…

mopsi koira
Tekijät: CarmenJanosch/Pixabay

2. Hän on Kiinasta

Mopsin alkuperä juontaa juurensa useita tuhansia vuosia. Tämän seurauksena emme todellakaan tiedä sen tarkkaa alkuperää. On kuitenkin yleisesti hyväksyttyä, että tämä pieni koira on peräisin Kiinasta ja että sen ensimmäinen esiintyminen teksteissä on vuodelta 1111 eaa. J.-C.

Silkkitien avautuessa se saapui Eurooppaan ja erityisesti Englantiin, missä siitä tuli erittäin suosittu, varsinkin aristokratian jäsenten keskuudessa.

3. Hän on erittäin rento

Mitä tulee Mopsin hahmoon, hän on yksinkertaisesti hämmästyttävä. Todellakin, tällä eläimellä on kaikki ominaisuudet mitä koiralta voi odottaa: seurallinen, leikkisä, älykäs, utelias, tottelevainen, isännälleen omistautunut, lempeä, söpö, aina hyvällä tuulella, pieni haukkuja…

Siinä on myös a pieni ”klovni” puoli joka miellyttää lapsia. Lisäksi hän arvostaa erityisesti lasten läsnäoloa kotona, varsinkin jos hän voi leikkiä heidän kanssaan tuntikausia. Mutta elämä vanhuksen kanssa sopii myös hänelle. Se on hyvin yksinkertaista, Carlin mukautuu kaikkiin tilanteisiin!

Vain negatiiviset kohdat: se voi näyttää vähän itsepäinen et tuskin kestää yksinäisyyttä.

mopsi koira
Tekijät: CalculaPR/Pixabay

4. Hänen ei pitäisi tehdä liikaa fyysistä harjoitusta

Mopsi on osa perhettä brakykefaaliset koirat, eli jolla on litistyneet kasvot. Tämän seurauksena hänellä voi olla hengitysvaikeuksia, jotka johtavat päivittäiseen kuorsaukseen tai taipumukseen hengähtää nopeasti.

Siten, toisin kuin useimmat muut koirat, mopsi ei saa harrastaa liikaa urheilua. Tästä huolimatta, se ei tarkoita, että sinun ei pitäisi koskaan ottaa sitä pois ! Yksinkertaisesti sanottuna ponnistelut eivät saa koskaan olla intensiivisiä tai pitkiä.

Lisäksi valitse retkillesi valjaat kauluksen sijaan. Jälkimmäinen voi itse asiassa puristaa koirasi hengitysteitä ja vaikeuttaa hänen hengittämistä. Lisäksi sinun tulee tietää, että liian äkillinen nykäys hihnassa voi irrottaa Mopsisi silmämunat. Jos näin tapahtuu, hätäleikkaus on välttämätöntä niiden vaihtamiseksi oikein. Tästä syystä valjaat ovat todellakin suositeltavia, jotta ne eivät pahentaisi brakykefaalisten koirien jo ennestään vaikeaa hengitystä. Lisäksi, jos piskilläsi on taipumus vetää, käytettävissä on vetämisen estävät valjaat. Sinä ja mopsisi voit sitten nauttia kävelystäsi täysin ilman huolta mahdollisista terveysongelmista. Valjaiden tehtävänä on pitää koirasi koko kehossa paineistamatta kurkkua.

Jos haluat seurata muotia jopa piskillesi, tiedä, että valjaita on monia. Lemmikkibrändit surffaavat trendissä tarjoamalla monenlaisia ​​värejä, muotoja ja kuvioita. Sinulla ei siis ole enää tekosyitä ostaa kauniit valjaat koirallesi.

Huomaa myös, että hänen ruokavalionsa on mukautettava hänen elämäntapaansa, koska, kuten voit kuvitella, mopsi on altis ylipainolle

5. Hän on lämpöherkkä

Mopsi ei siedä ponnisteluja, mutta ei vain. Itse asiassa sen erityinen fysiologia tekee siitä myös herkän lämmölle. Tästä syystä kuumalla säällä varsinkin helleaaltojen aikanase on suositeltavaa suojaa sitä mahdollisimman paljon kuumuudelta.

Miten ? Jätä se viileään, varjoisaan paikkaan, ota se ulos vain vuorokauden viileimpinä aikoina ja ennen kaikkea tarjoamalla sille runsaasti raikasta vettä.

mopsi koira
Tekijät: RitaE/Pixabay

6. Hänellä voi olla terveysongelmia

Vaikka mopsi on melko vankka koira, hän ei ole immuuni terveysongelmille. Riskien vähentämiseksi on välttämätöntä puhdista silmäsi päivittäinkoska nämä ovat yleensä alttiita tulehduksille.

Lisäksi Mopsi on kuivata aina perusteellisesti kylvyn tai sateessa kävelyn jälkeen. Syy ? Sen ihopoimut sitovat kosteutta helpommin, mikä voi johtaa ihosairauksiin tai bakteeri-infektioihin.

7. Se voi olla useita värejä

Mopsin turkki voi olla musta, hopea, kellanruskea tai aprikoosi. Mutta joka tapauksessa hän käyttää tätä aina musta maski niin helposti tunnistettavissa kasvoilta.

Hänen hiuksensa ovat lyhyet, sileät, pehmeät, hienot ja kiiltävät. Mutta miellyttävintä on, että Carlin ei vain haise pahalle, vaan lisäksi se ei käytännössä irtoa hiuksiajopa sulkun aikana.

mopsi koira
Tekijät: Alfredas Pliadis/iStock

8. Hänellä ei ole saalistusvaistoja

Monet koirat juoksevat metsästysvaistonsa ohjaamana autojen, kissojen tai jopa lintujen perässä. Mopsi sen sijaan ei ole saalistaja. Päinvastoin, jokainen uusi kohtaaminen on pelien lähde tai pahimmillaan välinpitämättömyyttä.

Sama koskee hänen alueellista vaistoaan. Se ei johdu siitä, että häneltä puuttuisi se, mutta vieraan tuloa hänen taloonsa ei pidetä pahoinpitelynä. Päinvastoin, Mopsi toivottaa hänet ensimmäisenä tervetulleeksi erittäin ystävällisellä tavalla! Siksi se ei ole kovin tehokas vahtikoira.

9. Hän rakastaa mukavuutta

Tämä tekee myös sen viehätyksen. Mopsi ei todellakaan ole ulkokoira. Hän olisi liian onneton, jos hänen täytyisi asua puutarhassa. Puhumattakaan siitä, että hänellä olisi liian kylmä, koska hänen turkkinsa ei ole kovin paksu. Todellisuudessa tällä koiralla on erittäin tarkka käsitys mukavuudesta, ja niin paljon sanottavaa, että hän arvostaa sitä enemmän kuin mitään.

Se on hyvin yksinkertaista, mopsille ihanteellinen iltapäivä on laiskotella erittäin pehmeällä tyynyllä isäntänsä rinnalla. Ja jos hän voi viettää puoli tuntia ulkona aamulla ja illalla, hän on sitäkin onnellisempi!

mopsi koira
Tekijät: designerpoint/Pixabay

10. Se on kallista

Jos haluat adoptoida mopsin, tiedä, että joudut maksamaan hinnan! Itse asiassa urospentu voi olla arvoltaan 600-2000 euroa, kun taas naaraspentu yleensä maksaa 900-2200 euroa.

Piditkö tästä Mopsia käsittelevästä artikkelista? Sitten saatat pitää myös:

Tästä syystä litteänaamaisten koirien on käytettävä valjaita

Koirani kuorsaa: pitäisikö minun olla huolissaan?

6 parasta asuntokoirarotua

Minkä ikäisenä pennut lakkaavat pureskelemasta mitään ja kaikkea?