10 talven vaaraa, joista jokaisen lemmikin omistajan tulisi tietää

Talvi on aikaa vuodesta, jolloin lemmikit tarvitsevat erityistä suojelua. Kylmä, lumi tai jopa jäinen tuuli voi vaikuttaa erityisen haitallisesti koiran tai kissan terveyteen. Selitämme miksi.

1. Painonnousu

Talven kylmä ei aina tee halua tehdä pitkiä kävelylenkkejä ulkona. Sama koskee eläimiä. Joten he ovat vähemmän aktiivinen tähän aikaan vuodesta, jolloin he syövät saman määrän ruokaa ja yleensä lihovat.

Älä epäröi tämän välttämiseksi stimuloida hiuspallosi kiitos sisäpelit (esterata, piilopaikka, koulutustilaisuudet jne.).

2. Tiesuola

Teiltä ja jalkakäytäviltä lumen auraukseen käytetty suola on erityisen haitallista koirille ja kissoille. Se ei ole vain tärkeää varmista, etteivät he niele sitäpäihtymyksen uhriksi joutumisen rangaistuksena, mutta lisäksi on syytä ajatella hyvin huuhtele tassut retken jälkeen ärsytysvaaran välttämiseksi.

kylmä talvi lumikissa
Krediitit: iStock

3. Lunta tyynyillä

Kävelyn jälkeen lumessa, halkeilua tai geelit saattaa näkyä eläimen tassutyynyissä. Tämän välttämiseksi harkitse kuivaa tassut hyvin kumppanistasi palatessaan kotiin. A suojaava voide voidaan käyttää myös ennen poistumista.

4. Auringon jälkikaiunta

Kuten ihmisilläkin, lumesta heijastuva aurinko voi palavat silmät rakkaista eläimistämme. Ongelma: heillä ei ole aurinkolaseja. Jos aiot viedä piskisi hiihtämään, älä anna hänen leikkimään lumessa liian kauan.

5. Lumen nieleminen

On tunnettua, että koirat (enemmän kuin kissat) rakastavat nielemään kaikkea, mitä heidän tielleen tulee. Lumi on yksi heidän pienistä nautinnoistaan. Valitettavasti jälkimmäinen voi aiheuttaa liian suuria määriä vaikea ripuli.

koira jack russell lumi
Krediitit: iStock

6. Tylsyys

Talvella isännät ovat yleensä vähemmän aktiivisia ja myös eläimet. Tylsyys voi sitten tunkeutua nopeasti ja joskus jopa aiheuttaa masennukset. Vain yksi ratkaisu: pelaa, pelaa ja pelaa uudelleen!

7. Kylmät autot

Kesällä yksin autoon jätetty koira tai kissa voi nopeasti kuolevat tukehtumiseen ja kuivumiseen. Itse asiassa auto toimii kuin uuni.

Mutta talvella sama neuvo pätee. Eläimen jättäminen jäiseen autoon voi maksaa hänelle hänen henkensä, koska jälkimmäinen voi toimia todellisena pakastimena.

8. Nuhakuume

Kyllä, eläin voi, kuten mekin, vilustua. Riittää, että se on ollut alttiina kosteudelle liian kauan vilustuakseen. Joten mieti kuivaa koirasi tai kissasi perusteellisesti jos ulkona on märkää ja kylmää. Ja ennen kaikkea, älä jätä sitä koko päiväksi puutarhaan ilman suojaa!

sairas koira
Tekijät: Free-Photos/Pixabay

9. Kynttilät ja tulipalot

Talvella kynttilät ja takat sytytetään huoneiden ja sydämien lämmittämiseksi. Todellakin, mikä voisi olla romanttisempaa kuin kynttiläillallinen? Mutta varokaa, kissoilla ja koirilla ei ole ei ole tottunut näkemään tulta ja heidän uteliaisuutensa saattaa johtaa heidät mennä liian lähelle. Onnettomuus tapahtui nopeasti!

10. Kirput ja punkit

Luulitko olevasi turvassa noilta ärsyttäviltä loisilta marraskuusta maaliskuuhun? Ajattele uudelleen, kirput ja punkit ovat vastustuskykyinen ja he ovat myös pahoja! Itse asiassa he ovat melko kykeneviä mennä kotiin suojaan kylmältä talvikauden aikana.

Muista levittää lemmikkillesi kirppu- ja punkkihoitoa kerran kuukaudessa.

todellinen vaara koirille ja kissoille

7 asiaa, jotka sinun tulee tietää tästä ainutlaatuisesta koirasta