10 päivittäistä toimintaa, jotka lyhentävät koirasi elämää

Koirasi on olennainen osa perhettäsi. Todisteeksi kohtelet häntä joskus kuin lastasi. Ja kuitenkin, tietyillä eleillä, joita käytät päivittäin, on tuhoisia seurauksia hänen terveyteensä. Saatat jopa tietämättäsi lyhentää hänen elinikää…

1. Anna hänen lihoa

Monet koiranomistajat ajattelevat, että heidän lemmikkinsä on normaalipainoinen, vaikka se todellisuudessa onkin Ylipainoinen. Koirien liikalihavuus johtaa kuitenkin usein vakavia terveysongelmiakuten diabetes tai sydänsairaus.

Tästä syystä on ehdottoman välttämätöntä varmistaa älä yliruoki koiraasi ja saada hänet tekemään tarpeeksi fyysistä harjoittelua. Lisäksi harkitse tarkkaile nappuloiden kulutustasi ja siihen älä liioittele herkkuja. Varsinkin kun tietää, että juustopalan antaminen koiralle vastaa kaloreissa hampurilaista ihmiselle…

2. Ei huolta hampaistasi

Saatat ajatella, että koirasi hampaat eivät vaadi erityistä huomiota, kun otetaan huomioon, että se on koira ja kun hänen esi-isänsä elivät luonnossa, heillä ei ollut hammaslääkäreitä ja silti he selvisivät. Ei!

Todellisuudessa nykyajan koirilla ei ole ei sama ruokavalio kuin sen ajan koirat. Itse asiassa, kroketit ja muut koirien pasteet eivät ole ei samaa hankaavaa vaikutusta hampaisiin kuin petoluita.

koiran hampaat
Krediitit: iStock

Ja toisin kuin olemme jo pitkään saaneet uskomaan, hiukkasilla ei ole hampaita puhdistavaa vaikutusta. Päinvastoin, ne edistävät hammaskiven ulkonäköä ja siten iensairaus. Tämä sairaus voi kuitenkin johtaa kaikenlaisiin terveysongelmiin, mukaan lukien sydän- ja munuaisongelmia.

Joten jos sinulla ei ole siihen kykyä harjaa koirasi hampaat useita kertoja viikossa, sinun on pakotettava hänet tekemään a kalkinpoisto eläinlääkärissä kahden vuoden välein.

3. Älä ota sitä pois joka päivä

Jonkin verran koiranomistajat, joilla on puutarha luulevat, ettei heidän tarvitse viedä lemmikkiään ulos. Todellisuudessa koira on nopeasti kiertänyt puutarhaansa ja tuntee jokaisen nurkan ulkoa. Siksi hän myös tarvitsee löytää uusia tuoksuja ja uusia paikkoja vuoden jokaisena päivänä. Se on välttämätöntä hyvälle fyysiselle ja henkiselle hyvinvoinnille!

Mitä tulee huoneistoissa asuviin koiriin, myös heidän täytyy käydä ulkona päivittäin, eikä vain helpottaakseen itseään. Todellakin, koira tarvitsee viettää vähintään 1 tunti päivässä. Ole kuitenkin varovainen! Jotkut koirat, kuten litteänaamaiset, väsyä nopeasti joten heidän ei tarvitse harjoitella niin paljon.

4. Tupakointi sisätiloissa

Olipa kyseessä asunnossasi tai autossasi, tupakointi lähtee ilmaan erityisen haitallisia aineita. Ja tämä useita tunteja. Joten vaikka et tupakoi, kun koirasi on huoneessa, hänen tarvitsee olla siellä vain muutaman tunnin kuluttua hengittääkseen niitä sisään.

Kuitenkin, kuten ihmiset, myös koirat ovat uhreja passiivinen tupakointi. Tupakansavu voi siis johtaa keuhkosyöpä tai jopa hengityselinten tai sydän- ja verisuonisairauksia.

5. Häntä ei rokoteta

Vaikka luulet koirasi olevan luonteeltaan sitkeä etkä koskaan vie sitä kovin kauas kotoasi, se ei tarkoita, että hän on suojattu taudeilta. Voimassa, jotkut virukset ja bakteerit ovat niin voimakkaita että ne voivat tartuttaa vastustuskykyisimpiä koiria. Lisäksi ne liikkuvat takertumalla kengänpohjiimme ja siten tunkeutua huoneistoihimme.

Siksi, jotkut rokotteet ovat todella pakollisia pitääksesi koirasi terveenä. Ja tietenkin, Älä unohda rokotusmuistutuksiamuuten karvapallosi ei olisi enää suojattu!

chien
Tekijät: Valokuvaus: Adri / iStock

6. Ei tehdä terveystarkastuksia

The rokotusmuistutuksia ovat myös hyvä tilaisuus käydä eläinlääkärin tarkastuksessa. Mutta vuoden iästä lähtien 7 ans, koiraa pidetään vanhana ja siksi se tarvitsee säännöllisempää seurantaa. Voimassa, mitä nopeammin sairaus havaitaan, sitä nopeammin se voidaan hoitaa. Tämä voi kuitenkin pidentää huomattavasti eläimen elinikää.

Tästä syystä yksi käynti eläinlääkärissä vuodessa ei enää riitä. On suositeltavaa viedä yli 7-vuotias koirasi eläinlääkäriin kuuden kuukauden välein.

7. Älä steriloi sitä

Sterilointi ei ole vain tapa estää koiraasi lisääntymästä, vaan se on myös tapa säilyttää terveytensä. Todellakin, riski rintakasvaimia tai siitä kivesten kasvaimet vähenee siis huomattavasti. Lisäksi on mahdotonta, että nainen kärsii a kohdun infektioerityisen vakava tila, koska hänen lisääntymisjärjestelmänsä on poistettu.

Ja toisin kuin huhu sanoo, naaraskoiran ei tarvitse olla pentuetta ennen sterilointia ! Päinvastoin, mitä myöhemmin hänet steriloidaan, sitä suurempi on terveysongelmien riski.

8. Ei käsittele sitä kirppuja ja punkkeja vastaan

Kirput ja punkit ovat todellinen vitsaus koiraystävillemme. Nämä loiset eivät vain aiheuta kauheita kutinamutta lisäksi he voivat välittää vakavia sairauksia. Tämä koskee erityisesti Lymen tautipunkkien välittämä.

Chien amerikkalainen staffordshiren terrieri
Tekijät: Bigandt_Photography / iStock

Ainoa tapa suojella koiraasi näiltä ei-toivotuilta on antaa hänelle a tuholaistorjunta. Ja tämä koko vuoden ! Itse asiassa kirput ja punkit ovat aktiivisia tammikuusta joulukuuhun, eikä vain kesällä.

9. Ei madotusta hänelle

Kuten mekin, koirat voivat saada tartunnan suolistomatot. Jos niitä ei poisteta nopeasti, nämä madot voivat lisääntyä ja lisääntyä siirtyä elintärkeisiin elimiin, erityisesti sydän ja keuhkot. Tässä tapauksessa kyseessä on varma kuolema.

Tartuntariskin rajoittamiseksi on siksi suositeltavaa madottaa koirasi neljä kertaa vuodessajokaisen vuodenajan vaihdon yhteydessä.

10. Anna stressin kärjistyä

Jos koirasi on stressaantunut tyyppi, sinun tehtäväsi on auttaa häntä rentoutumaan. Itse asiassa stressi voi laukaista vakavia sairauksia mutta myös käyttäytymisongelmia. Joten älä anna asioiden pahentua!

Yksinkertaisin on työstää koiran pelkoa, ja miksi ei käyttäytymisasiantuntijan avulla. Ja ennen kaikkea ajattele sosiaalista koiraasi hyvin jotta hän voi poistaa ahdistuksensa leikkimällä sukulaistensa kanssa.

Piditkö tästä artikkelista? Pidät myös:

3 varotoimenpidettä ennen kuin ryhdyt

10 lahjaideaa koirallesi